Το σκοτεινό σημείο των τούρκων κομάντο που προβληματίζει την Αθήνα


Έντονο σκεπτικισμό προκαλεί σε στρατιωτικούς, διπλωματικούς και όχι μόνο κύκλους της Αθήνα η ιστορία των δύο τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν τον Έβρο πριν λίγες ημέρες και με την παρουσία δικηγόρου με τον οποίο είχαν προσυνεννοηθεί, ζήτησαν άσυλο.



Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, φέρονται να έχουν δηλώσει πως πέρασαν στην Ελλάδα επειδή ήταν μέλη της επίλεκτης ομάδας θανάτου.

Η ομάδα αυτή είναι γνωστή ως «Διμοιρία Θανάτου», ακριβώς διότι είναι εκπαιδευμένη στο να καταφτάνει μυστικά στο σημείο του στόχου της και να προχωρά σε δολοφονίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού μετείχαν στην ομάδα των 47 κομάντος που τη νύχτα της 15ης Ιουλίου είχαν ως αποστολή να δολοφονήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα όπου διανυκτέρευε.

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ενώ ανήκαν σε μια ομάδα που αποτελεί «κόκκινο πανί» για το καθεστώς Ερντογάν, προτίμησαν να παραμείνουν στην Τουρκία σχεδόν 7 μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κάνει Έλληνες αξιωματούχους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Το γεγονός δε πως παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανής «μιντιακός πόλεμος» όπως δήλωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κάνει τη Αθήνα ακόμα πιο προσεκτική.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο newsbeast.gr, το γεγονός πως οι κομάντος επέλεξαν τώρα και όχι τότε να περάσουν στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Τουρκία ψάχνει για αφορμές κατασκευάζοντας γεγονότα, κάνει ορισμένες από τις πηγές να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο στησίματος του όλου γεγονότος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε βάρος της Αθήνας και με κύριο σκοπό την εσωτερική κατανάλωση από το ακροατήριο του Ερντογάν.

newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ