Άρτα:Με έκθεση Ζωγραφικής «αστραπή» έγινε η κοπή της βασιλόπιτας


- Σε «ετοιμοπόλεμη» εικαστική ετοιμότητα τα μέλη του Συλλόγου 

Μαζί με έκθεση ζωγραφικής «αστραπή» πραγματοποιήθηκε φέτος η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» στην Δημοτική Πινακοθήκη της Άρτας «Γιάννης Μόραλης» την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα... 



...αποδεικνύοντας για ακόμη φορά «ετοιμοπόλεμη» εικαστική ετοιμότητα από την πλευρά των μελλών του αφού εν ριπή οφθαλμού σε λίγες μόνο ώρες οργανώθηκε μία ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκδήλωση.

Κάθε εμπόδιο είναι για καλό λέμε πάντα και αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχθηκε περίτρανα καθιστώντας τα όποια διαδικαστικά εμπόδια ως ευκαιρίες και τις όποιες πικρίες μετατρέποντάς τες σε πλατιά χαμόγελα αισιοδοξίας.

Ένας στόχος χρόνων όπως είναι η Έκθεση Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη για το Σύλλογο «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» ήρθε τη Δευτέρα ως κεραυνός εν αιθρία για να δώσει έστω και με τις λίγες ώρες εικαστικής «πνοής» το αποτύπωμα του συγχρονισμού, της διάθεσης συνεργασίας και του ταλέντου ανθρώπων που από κοινού μέσω του Συλλόγου επιλέγουν να συντονίσουν την διεκδικητική τους δράση.

Όλα έγιναν γρήγορα και κύλισαν με ομαλή ροή έτσι που αβίαστα ήρθε η ώρα της κοπής της πίτας το φλουρί της οποίας κέρδισε για φέτος η Γραμματέας του Συλλόγου μας και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων κ. Άννα Μαρία Κουτρούμπα ενώ τον πίνακα που συνόδευε φέτος το φλουρί προσέφερε η κ Βιβή Σκανδάλη.

Στο κάλεσμα για την αστραπιαία έκθεση Ζωγραφικής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας με έργα τους, η κ. Βιβή Σκανδάλη, ο κ. Δημήτρης Τσιρώνης, η κ. Ειρήνη Γεωργιάδου Σταμούλη και η κ. Χριστίνα Μπίζα. Ειδοποιήθηκαν βεβαίως πολλά από τα μέλη τα οποία θα μπορούσαν εάν ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά η πίεση του χρόνου και οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.

Την πίτα έκοψε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστίνα Μπίζα η οποία κατά την διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής της ανέφερε κάνοντας μία σύντομη αναδρομή από την ίδρυση του Συλλόγου «Ομάδα Αρτινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών» μέχρι σήμερα.

«Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2011 από μία ομάδα καλλιτεχνών οι οποίοι επί πολλά χρόνια επέλεξαν την ζωγραφική και όχι μόνο ως διέξοδο στα πολλά και δύσκολα που έχει η ζωή. Πριν τη επίσημη ίδρυση του Συλλόγου είχαν προηγηθεί δύο Εκθέσεις ζωγραφικής στο Σύλλογο «Σκουφά» με μεγάλη επιτυχία.

Αμέσως μετά την ίδρυση του Συλλόγου ζητήθηκε από την τότε Διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της με σχετικό έγγραφο μεταξύ άλλων και τον ορισμό ημερομηνίας για Έκθεση Ζωγραφικής κάτι το οποίο δε έγινε. Αυτό μας οδήγησε στο να γίνει έκθεση ζωγραφικής στο Επιμελητήριο της Άρτας με πολύ καλά σχόλια. Απόδειξη ήταν και το γεγονός της παράτασης λειτουργίας της έκθεσης από την αρχική ημερομηνία λήξης της.

‘Ένα από τα ζητούμενα μέχρι τώρα είναι και η εξεύρεση χώρου για την στέγασή μας ενώ εκκρεμεί και πάλι η οριστική ημερομηνία για την πραγματοποίηση έκθεσης ζωγραφικής μέσα στη Δημοτική Πινακοθήκη της Άρτας προς την οποία έχουμε υποβάλει σχετικό έγγραφο αίτημα, ενώ είχε προηγηθεί και σχετικό έγγραφο και προς τον κ. Δήμαρχο και προς τον οποίο συμπεριλαμβάνονταν όλο το φάσμα των αιτημάτων μεταξύ των οποίων και το θέμα των μαθημάτων στη Δημοτική Πινακοθήκη και το θέμα των διδάκτρων. Βρισκόμαστε σε μία διεκδίκηση η οποία συνεχίζεται και ευελπιστούμε ότι σύντομα όλα θα δρομολογηθούν.

Ήδη η πολύ καλή μας φίλη και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας κ. Άννα Μαρία Κουτρούμπα υποσχέθηκε ότι η Έκθεση Ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι. Με την από κοινού δραστηριοποίηση μας πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να διευρύνουμε τους στόχους μας και να αναμετρηθούμε με νέες προκλήσεις. Εύχομαι η Νέα Χρονιά να είναι μία ουσιαστική αρχή για εμπνευσμένες δημιουργίες που θα φέρουν κοντά μας και νέους φίλους.»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης