Άρτα:Ίδρυση Γεωπονικής Σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου


Την απόφαση να υπάρξει κοινή διεκδίκηση από την Πολιτεία της αναβάθμισης των σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου και βεβαίως της Γεωπονικής σε Πανεπιστημιακές Σχολές, στα πλαίσια ενός ενιαίου Πανεπιστημίου στην Ήπειρο, έλαβε στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. 



Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος που έχει αναδείξει η Δημοτική Αρχή για την αναγκαιότητα ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής, με έδρα την Άρτα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης
επεσήμανε τα πολύ σημαντικά οφέλη που θα έχει η περιοχή από την ίδρυση της συγκεκριμένης Σχολής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης του ΤΕΙ Ηπείρου, ώστε αυτό να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία Γεωπονικής Σχολής.

«Το ΤΕΙ Ηπείρου μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, να ενισχυθεί και να διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής.

Ο Δήμος Αρταίων θεωρεί δεδομένο και αναγκαίο όλοι οι φορείς της περιοχής, σε αρμονική λειτουργία μεταξύ μας, να διεκδικήσουμε από κοινού την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου  με έδρα την Άρτα, καθώς  θα αναβαθμίσει την περιοχή μας και τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά τις γνώσεις τους και βεβαίως θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.

Και συνέχισε: «Με αφορμή την απόφαση για ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα γεγονός που στηρίζουμε και το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά και ποικιλότροπα την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, επαναφέρουμε ως Δήμος Αρταίων ένα αίτημα που απασχολεί σημαντικά την τοπική μας κοινωνία και αφορά την ανάγκη ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής, με έδρα την Άρτα.

Η περιοχή μας, κατ’ εξοχήν αγροτική, πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα, ενώ οι παραγωγοί θα πρέπει να μετουσιώσουν την επιστημονική γνώση σε πράξη, έτσι ώστε να πετύχουν την καλύτερη δυνατή προώθηση των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προς αυτή τη κατεύθυνση η Δημοτική Αρχή θεωρεί επιβεβλημένη την δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα.

Η Άρτα έχει την τύχη να διαθέτει πολλές και καλές επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, πολλές μάλιστα με καθαρά εξωστρεφή προσανατολισμό, ενώ η ύπαρξη του ΤΕΙ Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελούν εγγύηση για την παροχή της απαιτούμενης εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης».

Στη συζήτηση παρέστη και μίλησε και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευρυπίδης Γλαβάς, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο για την στήριξη που παρέχει στο ΤΕΙ, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για αναβάθμιση των τμημάτων του ΤΕΙ και την αξιοποίηση των υποδομών του Ιδρύματος.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις με όλα τα αρμόδια όργανα, όπως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας και ο Υπουργός Παιδείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ