Πρέβεζα:Εμφάνιση και πάλι της «Τούτα Αμπσολούτα»


Mετά από μια περίοδο ύφεσης , και παρά το έντονο κρύο που επικράτησε το τελευταίο διάστημα, το έντομο Τούτα Αμπσολούτα το οποίο ευθύνεται για μεγάλες καταστροφές στην καλλιέργεια ντομάτας στην περιοχή μας έκανε πάλι την εμφάνισή του σε καλλιέργειες στο Άκτιο. 



Παραγωγοί της Πρέβεζας μας είπαν μάλιστα ότι ξεριζώνοντας τα φυτά τους είδαν και πάλι να βγαίνουν από το χώμα οι προνύμφες της τούτα οι οποίες «καραδοκούν» την άνοδο της θερμοκρασίας για να συνεχίσουν και φέτος το καταστροφικό τους έργο.

Να θυμίσουμε ότι τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια οι καταστροφές άγγιξαν το 50% της παραγωγής. To έντομο προκάλεσε ζημιές όχι μόνο στη ντομάτα αλλά και κηπευτικά όπως οι μελιτζάνες και οι πιπεριές, ενώ οδήγησε πολλούς παραγωγούς να ασχοληθούν με άλλο αντικείμενο.

Στο τέλος της περσινής σεζόν η ανάπτυξη ενός εντόμου «εχθρού» της πεταλούδας αλλά και η χρήση σκευασμάτων από τους παραγωγούς οδήγησαν σε ύφεση του φαινομένου.

Η επανεμφάνιση όμως του εντόμου θορυβεί ιδιαίτερα τους περίπου 500 παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Πρέβεζα και καθιστά αναγκαία την λήψη μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες καταστροφής των περασμένων ετών.

http://epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ