Ψήφισμα Ιατρικού Συλλόγου Άρτας και Ιατρικής Εταιρείας Άρτας


Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια της αγαπημένη μας συναδέλφου Ιατρού-Ενδοκρινολόγου ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑΣ, μέλους του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας και του Δ.Σ της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας. 



Η Άρτα πενθεί. Και οι συνάδελφοι της , οι συγγενείς της, οι φίλοι της και οι ασθενείς της είναι συγκλονισμένοι.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας και η Ιατρική Εταιρεία Άρτας εκφράζουν τη μεγάλη τους θλίψη για τον απροσδόκητο και πρόωρο θάνατο της εκλεκτής συναδέλφου Μαρίας μας, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ στη Βουλγαρία στις 19-02-17.

Η είδηση του θανάτου της δικιά μας και πάντα χαμογελαστής Μαρίας μας, έχει συγκλονίσει σύσσωμη την ιατρική κοινότητα της Άρτας. Χάθηκε ένας σπουδαίος άνθρωπος , οικογενειάρχης και επιστήμονας. Η προσφορά και η δράση της τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό επίπεδο ήταν ανεκτίμητη και αποτελεί πυξίδα για όλους μας.

 Γλυκομίλητη, καλόψυχη, αισιόδοξη, πολυτάλαντη, με πίστη και αφοσίωση στο λειτούργημα του ιατρού το οποίο υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο, με πολύ υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό της, με τεράστιο αποθεματικό γνώσεων. Εκλεκτή σύζυγος και αφοσιωμένη μητέρα.

Η Μαρία γεννήθηκε στη Λαμία το 1968. Σπούδασε στο Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική. Αποφοίτησε από Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1997. Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Ραφταναίων του Κέντρου Υγείας Πραμάντων έως το 1998.

Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Ειδικευόμενη Ιατρός Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έως το 2001 και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ενδοκρινολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το 2005.

Διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην Άρτα από το 2006 και είχε μεγάλη επιστημονική δραστηριότητα σε επιστημονικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις καθώς και συμμετοχή σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας από το 2014 έως και σήμερα, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας από το 2015 έως το 2016 και Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας από το 2016 έως και σήμερα, μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας -Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων. Μας είναι δύσκολο να βρούμε λόγια παρηγοριάς για την οικογένειά της και τους συγγενείς της.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στο σύζυγό της και αγαπητό μας συνάδελφο Ανδρέα Παπαχρήστο και στα παιδιά της Βαγγέλη, Βασιλική και Ιωάννα. Μαρία, είχαμε την τύχη να μας τιμήσεις με τη φιλία σου και νιώθουμε τυχεροί για τα χρόνια που πορευθήκαμε μαζί.

Η απώλειά σου είναι βαριά και δυσαναπλήρωτη. Σε αποχαιρετούμε και θα είσαι πάντα στην καρδιά μας , με το ζεστό και φωτεινό σου χαμόγελο. Ας ευχαριστήσουμε το Θεό που υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι σαν τη Μαρία και ας ευχηθούμε να είναι αιώνια η μνήμη της. Ο Κύριος να σε αναπαύσει «εν χώρα ζώντων».

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ