Προσοχή! Αν απαντήσετε ναι σ’ αυτή την κλήση θα χρεωθείτε 125 ευρώ!


Η νέα τηλεφωνική απάτη έρχεται απευθείας από την Αμερική στην Ελλάδα.

Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούμενο στο να πει «Ναι». Προκειμένου να το πετύχουν, προσποιούνται προβλήματα στη σύνδεση ή περίεργους ήχους στη γραμμή, ενώ τελικά ρωτάνε τον καλούντα αν διορθώθηκε το πρόβλημα. 



Παράλληλα με την απλή ερώτηση «με ακούτε;», οι απατεώνες χρησιμοποιούν κι άλλες φράσεις, όπως για παράδειγμα «είστε ο ιδιοκτήτης σπιτιού;»

Αν το θύμα απαντήσει με «Ναι», οι απατεώνες επεξεργάζονται το «Ναι» με άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, ώστε τελικά να προκύψει μια συνομιλία, κατά την οποία ο καλούμενος έκανε για παράδειγμα μια ακριβή παραγγελία, την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να πληρώσει, διαφορετικά θα ανατεθεί η υπόθεση σε κάποια Εταιρεία Είσπραξης Οφειλών.

Βέβαια και όποιος απορρίψει την κλήση, κλείνοντας το τηλέφωνο, κινδυνεύει, σύμφωνα με την Τεχνολογική Πύλη Heise-Online την οποία επικαλείται το techit.gr, με έναν «καλό» λογαριασμό. Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, κλήθηκε να πληρώσει 125€, επειδή έκλεισε απλά το τηλέφωνο.

Οι απατεώνες είναι, σύμφωνα με την “Heise”, καλά οργανωμένοι και μπορεί να γνωρίζουν προσωπικές πληροφορίες, όπως π.χ. τη διεύθυνση.

Οι λογαριασμοί φυσικά δεν ισχύουν. Τα θύματα δεν πρέπει να πληρώσουν, ενώ καλούνται να αναφέρουν τα περιστατικά δηλώνοντας την ημερομηνία, την ώρα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των κλήσεων στην αστυνομία.

thestival
 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ