Με τον φόβο της απόλυσης ζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι
Αυξάνεται ο φόβος απόλυσης των Ελλήνων εργαζομένων, με μεγαλύτερα «θύματα» τις γυναίκες και τις ηλικίες 25-34, ενώ παγιώνεται και η απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς μόλις το 19% των συμμετεχόντων στην τελευταία έρευνα Workmonitor της Randstad για το γ΄ τρίμηνο του 2016 θεωρεί ότι αυτή θα βελτιωθεί εντός του 2017.
Στην ερώτηση πόσο πιθανή θεωρούν οι εργαζόμενοι την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους 6 μήνες, το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι πολύ πιθανό, το οποίο σηματοδοτεί αύξηση της τάξεως του 2% από το β΄ τρίμηνο του 2016.
Ειδικά, για τους Έλληνες ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι άνδρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό φόβου απώλειας εργασίας (40%), με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να είναι 39%.
Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό, όσον αφορά τον φόβο απόλυσης, είναι αυτή των 18-24 ετών (57%). Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα των ερωτηθέντων που απάντησε ότι έχει ένα χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, είναι που εμφανίζει τον μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας του, σε ποσοστό 42%.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η εργασιακή ικανοποίηση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1% από το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας το 65%.
Το 67% των γυναικών που ερωτήθηκαν στην Ελλάδα δηλώνει ικανοποιημένο με την εργασία του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες αγγίζει το 64%. Το τμήμα του πληθυσμού που έχει ένα μέσο επίπεδο εκπαίδευσης εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εργασιακής ικανοποίησης, σε ποσοστό 67%.
Το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που αναζητεί νέες θέσεις εργασίας μειώθηκε κατά 3%, φτάνοντας το 31% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Το υψηλότερο ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούν νέες θέσεις εργασίας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 55-67 ετών, σε ποσοστό 40%.
Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 32% των γυναικών δήλωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας ενώ το ποσοστό αυτό άγγιξε το 29% για τους άνδρες.
kathimerini
madata.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου