Η Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017


- Μοιράζεται τον τίτλο με το Άαρχους της Δανίας 

Η Πάφος, η μικρότερη ευρωπαϊκή πόλη, θα είναι από απόψε, μαζί με την πόλη η πόλη Άαρχους της Δανίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Απόψε πραγματοποιείται πανηγυρική εκδήλωση στην ανακαινισμένη πλατεία του δημαρχείου της Πάφου, η οποία θα κορυφωθεί με συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. 



Στην εκδήλωση θα είναι επικεφαλής ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2017 θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία της πόλης. Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι η Πάφος φιλοδοξεί μέσα από τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «να αφήσει ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα και είναι έτοιμη να διαδραματίσει και πάλι το ρόλο της γέφυρας ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».


 Για την αποψινή τελετή έστειλε μήνυμα από την Λισαβόνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα «ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Πάφο, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο».

Απόψε, αναφέρει στο μήνυμα του ο πρόεδρος Αναστασιάδης, «ένα όμορφο ταξίδι αρχίζει και δικαιώνει τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες όλων όσων πίστεψαν σε αυτό και εργάστηκαν για να αναδείξουν τις δυνατότητες μιας μικρής ευρωπαϊκής πόλης, όπως η Πάφος, η οποία όμως διαθέτει πλούσια ιστορία και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά».

Με το σύνθημα «Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς», η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, στέλνει στην Κύπρο και διεθνώς τα δικά της ηχηρά μηνύματα πολιτισμού και ειρήνης, σημειώνει.

Στην αποψινή τελετή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα είναι παρούσες αντιπροσωπείες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες ήταν ή θα είναι στο μέλλον Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

 .newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ