Xρήσεις για το γάλα που δεν έχετε φανταστεί


Οι χρήσεις του γάλακτος που ακολουθούν για πολλά και διαφορετικά πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση προς κατανάλωση δια στόματος. 

Έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε το γάλα είτε σε υγρή μορφή είτε έμμεσα μέσω κάποιας τροφής που το έχουμε χρησιμοποιήσει ως συστατικό. 



Εμείς πάλι, όπως πάντα άλλωστε, πάμε ένα βήμα παραπάνω και θέτοντας το εξής ερώτημα: τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με το γάλα;

Η απάντηση ή μάλλον για την ακρίβεια οι απαντήσεις ακολουθούν παρακάτω!

Μαλλιά 

Μια ποσότητα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φυσικό προϊόν μαλακτικής για τα μαλλιά σας. Έχοντας λούσει τα μαλλιά σας μπορείτε να περάσετε γάλα από πάνω και αφού το αφήσετε για λίγα λεπτά να τα ξεπλύνετε. Τα μαλλιά σας μετά θα είναι λεία και μεταξένια!

Ξύρισμα 

Έχετε μια τάση να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα για την περιποίηση του σώματος και καθόλου κατακριτέο δεν είναι. Εμείς σας βρήκαμε τον πιο απλό τρόπο για να αντικαταστήσετε την κρέμα ξυρίσματος. Μια γενναία ποσότητα από γάλα σε σκόνη μαζί με λίγο χλιαρό νερό είναι ικανή για τη δημιουργία του πιο φυσικού υποκατάστατου για την κρέμα ξυρίσματος.

Σαπούνι 

Αρκετά διαδεδομένο είναι το σαπούνι από γάλα τα τελευταία χρόνια και εντύπωση δεν μας κάνει. Για να το φτιάξετε το δικό σας σαπούνι από γάλα αρκεί να βράσετε, σε σιγανή θερμοκρασία, για αρκετή ώρα και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μια ποσότητα γάλακτος μαζί με φυτική γλυκερίνη, μέλι και μερικές νιφάδες βρώμης. Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει τότε χρησιμοποιήστε καλούπια για να τα σχηματίσετε. Προτιμήστε οποιοδήποτε υλικό θέλετε για τα καλούπια αρκεί να μην είναι από μέταλλο.

Πορσελάνη 

Στην περίπτωση που κάποιο από τα κομμάτια του πορσελάνινου σερβίτσιου σας παρουσιάζει κάποια φθορά, όπως κάποια ρωγμή, δεν χρειάζεται να το αποχωριστείτε. Τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με γάλα και αφήστε το εκεί μέχρι το γάλα να ζεσταθεί. Ύστερα απομακρύνετε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε τα ένζυμα του γάλακτος να κλείσουν τη ρωγμή στο πορσελάνινο αντικείμενό σας.

Δέρμα 

Τα λουτρά της βασίλισσας Κλεοπάτρας της Αιγύπτου έχουν μείνει στην ιστορία. Τα συστατικά του γάλακτος, είναι γνωστό άλλωστε πως, έχουν την ιδιότητα να θρέφουν το δέρμα σε βάθος. Μην ανησυχείτε όμως δεν θα σας βάλουμε να κάνετε μπάνιο με γάλα. Θα σας προτείνουμε όμως οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια δέρματος έχετε να την περάσετε με ένα βαμβακερό πανί που πρώτα θα το έχετε εμποτίσει με γάλα. Με αυτό τον τρόπο θα αναζωογονήσετε τα κύτταρα του δέρματος και τα παλιά δερμάτινα είδη θα είναι και πάλι σαν καινούρια.

 Για κάτι που έχουμε μάθει να το αντιμετωπίζουμε με τελείως διαφορετικό τρόπο δεν είναι κι άσχημα. Είναι αυτό που λένε όσο ζεις μαθαίνεις.

 Πηγή: spirossoulis.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ