Υποψίες ότι η σύζυγος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πρέσβη


- Πληροφορίες για ερωτικό δεσμό με αστυνομικό και δύο ύποπτοι υπό κράτηση 

Οι ερευνητές στο Ρίο ντε Ζανέιρο υποψιάζονται πως ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία δολοφονήθηκε κατ' εντολήν της συζύγου του και ενός αστυνομικού (σ.σ.: χωροφύλακα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο) με τον οποίο η τελευταία διατηρούσε ερωτική σχέση,...



.. μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο έλληνας πρεσβευτής Κυριάκος Αμοιρίδης, 59 ετών, είχε εξαφανισθεί από το βράδυ της Δευτέρας, όμως η Βραζιλιάνα σύζυγός του, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ανέφερε την απουσία του στην αστυνομία την Τετάρτη. Το ζευγάρι έχει μια κόρη 10 ετών.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης στο Globo TV, σύμφωνα πάντα με το Reuters, πως το πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο, που ο πρεσβευτής είχε μισθώσει για τις διακοπές του στο Ρίο, ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Το βρετανικό πρακτορείο μεταδίδει πως ερευνητές έκαναν γνωστό στο Globo TV ότι πιστεύουν πως η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα σχεδίασαν και πιθανόν πραγματοποίησαν τον φόνο του Κυριάκου Αμοιρίδη στο σπίτι όπου διέμεναν ο διπλωμάτης και η σύζυγός του, σε φτωχή περιοχή των βόρειων προαστίων του Ρίο.

Το Reuters σημειώνει πάντως πως η αστυνομία και αξιωματούχοι της ασφάλειας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία ότι η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη ενδέχεται να εμπλέκεται στον θάνατό του και δεν γνωστοποίησαν άλλες λεπτομέρειες.

Το Globo TV μετέδωσε ακόμη πως άλλοι δύο ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση, όμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους.

Η εφημερίδα O Globo είχε αναφέρει νωρίτερα πως αίμα βρέθηκε σ' έναν καναπέ μέσα στο σπίτι και εικόνες από βίντεο που μεταδόθηκαν από το Globo TV δείχνουν αστυνομικούς να μεταφέρουν έναν καναπέ στο αρχηγείο της αστυνομίας.

 .newsbeast.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ