Ανεβασμένες φέτος οι επισκέψεις στα Τζουμέρκα


Η ανάπτυξη και οι υποδομές φιλοξενίας και κυρίως οι επιλογές δραστηριοτήτων, φαίνεται πως καθιστούν μια περιοχή τουριστικό προορισμό για τις χειμερινές διακοπές και τις εορταστικές ημέρες. 



Παράδειγμα για την επιβεβαίωση των παραπάνω προϋποθέσεων και πως αυτές λειτουργούν ανεβάζοντας κάθε τόσο τις κρατήσεις, αποτελούν οι ημέρες αυτές και όσα καταγράφονται στο νομό της Άρτας.

Η Άρτα φέτος παρουσιάζει μια αντικρουόμενη εικόνα σε ότι αφορά την ζήτηση και τις κρατήσεις στα τουριστικά της καταλύματα, με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων και Ξενώνων Άρτας, Γεωργία Πατέντα να σημειώνει ότι η μείωση φτάνει στο 30%.

Πλέον και η ζήτηση φέτος -σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί πέρυσι το ίδιο διάστημα- εμφανίζεται σε Ροδαυγή, Άγναντα, Βουργαρέλι, Καταρράκτη μειωμένη, φτάνοντας κατά περίπτωση το ανώτερο μέχρι το 70%.

Αντιθέτως τα χωριά των Δυτικών Τζουμέρκων και πιο συγκεκριμένα το χωριό Πράματα Ιωαννίνων, αγγίζουν στις κρατήσεις στο 100%!. «Και το θέμα είναι ότι δεν μπαίνουν ζητήματα σχετικά με την τιμή ούτε με την παροχή υπηρεσιών, διότι όχι μόνο κρατήσεις δεν έγιναν φέτος αλλά ούτε και τηλεφωνήματα για κρατήσεις», επισήμανε η ίδια, εξηγώντας:

 «Απ’ ότι μεταφέρουν οι συνάδελφοι δεν δέχθηκαν ούτε ανάλογα τηλεφωνήματα φέτος. Δηλαδή δεν είχαν καν κλήσεις για πληροφορίες ή ερωτήσεις για να θεωρηθεί ότι δεν τα βρήκαν στη τιμή ας πούμε. Οπότε δεν υπήρξε ζήτηση...».

Το γεγονός προβληματίζει βέβαια και τους επαγγελματίες των τουριστικών καταλυμάτων, και την ίδια στιγμή σε επικοινωνία με τους συναδέλφους τους στο πιο ορεινό άκρο, όπως Μελισσουργοί, Κτιστάδες, και γύρω περιοχές και ξενώνες, ενημερώνονται ότι «Οι κρατήσεις γίνονται και από ξένους επισκέπτες καθώς η πληρότητα στα Πράμαντα φτάνει στο 100% οπότε κάνουν κράτηση στα πιο κοντινά χωριά της περιοχής».

Έτσι η κ. Πατέντα, υπογράμμισε: «Ένας παράγοντας είναι η ανάπτυξη που ήδη έχει τουριστικά η περιοχή αυτή στα Πράμαντα. Ένας δεύτερος ότι η περιοχή μας, εννοώ ο νομός Άρτας δουλεύει κυρίως με έλληνες επισκέπτες που φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί ήδη παρά πολύ οικονομικά και δεν κάνουν τουρισμό στις γιορτές. Ενώ άλλες περιοχές έχουν και ξένους επισκέπτες».

Η ίδια στην συζήτηση που είχαμε μαζί της, εξήγησε ότι η μείωση αυτή μπορεί να αφορά και σε επιπλέον παράγοντες, τονίζοντας όμως πως «Δεν ξέρω αν και κατά πόσο είχαμε κάνει καλύτερη διαφήμιση πέρυσι ή όχι.

Διότι και φέτος συμμετείχαμε σε τουριστικές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις προβολής, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως και ο Δήμος της Άρτας και ο δήμαρχος προσωπικά κινείται έντονα στον τομέα αυτό της προβολής».

Αναφορικά με τους επισκέπτες που επισκέπτονται το νομό μέσα στις γιορτές από τις υπάρχουσες κρατήσεις, η ίδια ανέφερε ότι οι περισσότεροι είναι από Αθήνα και αρκετοί επίσης από τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα από τη Βόρεια Ελλάδα. «Και πάντα περισσότερο δουλεύουμε με έλληνες στην Άρτα», εξήγησε.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ