Δήμος Αρταίων: Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις στην καθαριότητα


Στην ανανέωση των συμβάσεων 19 εργαζομένων στην καθαριότητα προχώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 



Οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του έτους, ωστόσο τα αρμόδια Υπουργεία δεν έχουν διευκρινίσει ακόμη το πως θα προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία καταβολής της αμοιβής των εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων συναντήθηκε στο γραφείο του σήμερα το πρωί με τους εργαζόμενους, καθώς και με τον προϊστάμενο της Καθαριότητας και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Δήμου Νίκο Νικολάου, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση, η οποία απασχολεί όλους τους Δήμους της χώρας, καθώς και για τους έντονους προβληματισμούς που διακατέχουν όλους τους Δήμους, σχετικά με το νομοθετικό κενό που υπάρχει. 

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιτελούν πολύ σημαντικό έργο. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε ακόμη περισσότερους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη. Με το νομοθετικό κενό που υφίσταται η Κυβέρνηση μας πετά το μπαλάκι και ουσιαστικά μας αναγκάζει, είτε να περικόψουμε υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, είτε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, προκειμένου να πληρώσουμε τους εν λόγω εργαζόμενους.

Δηλαδή ανανεώνει αυτοδικαίως τις συμβάσεις των εργαζομένων και στέλνει το… λογαριασμό στους Δήμους. Θα πρέπει η Κυβέρνηση, όταν αποφασίζει για εργαζόμενους, να βρίσκει και τα χρήματα για να τους πληρώσει και να μην αρέσκεται στη μικροπολιτική» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ