«Γειά σας από την Γη! Μας ακούτε εκεί έξω;»


- Ξεκινά το πρόγραμμα METI που θα στέλνει μηνύματα επικοινωνίας σε εξωγήινους πολιτισμούς

 Οι επιτελείς του προγράμματος METI International ανακοίνωσαν ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους και το 2018 θα αρχίσουν να στέλνουν  μηνύματα επικοινωνίας σε εξωγήινους πολιτισμούς ευελπιστώντας σε… απάντηση! 



Υπάρχουν όμως πολλοί προεξέχοντος του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ που αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο θεωρώντας ότι είναι επικίνδυνη η επαφή με εξωγήινους.

Τα σήματα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός METI (Messaging Extraterrestial Intelligence) International υποστηρίζει ότι αν θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τους εξωγήινους θα πρέπει να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα και να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους αντί να περιμένουμε να το κάνουν εκείνοι.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Ντάγκλας Βάκοχ, πρόεδρος του METI αυτή την στιγμή τα στελέχη του οργανισμού αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να πούμε «Γειά σας» στους εξωγήινους.

«Είναι πια πολύ αργά για να μένουμε κρυμμένοι μέσα στο Σύμπαν. Ετσι θα πρέπει απλά να αποφασίσουμε το πώς θέλουμε να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας. Εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί να περιμένουν ένα ξεκάθαρο σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους» ανέφερε ο Βάκοχ. Τα στελέχη του METI προσανατολίζονται στην αποστολή σημάτων που θα περιλαμβάνουν βασικές μαθηματικές και επιστημονικές έννοιες.

Οι αντιδράσεις

Στην επιστημονική και όχι μόνο κοινότητα υπάρχει εδώ και χρόνια διαμάχη για το αν είναι φρόνιμο να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας στο Σύμπαν. Το πιο γνωστό όνομα στο κλαμπ όσων αντιδρούν είναι ο Στίβεν Χόκινγκ. Ο διάσημος αστροφυσικός έχει εκφράσει πολλές φορές την έντονη ανησυχία του για την επαφή της ανθρωπότητας με κάποιον προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό.  

«Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφτούν το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με εκείνο της εμφάνιση του Κολόμβου και των ευρωπαίων στην Αμερική. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι η εμφάνιση των ευρωπαίων είχε καλά αποτελέσματα για τους τοπικούς πληθυσμούς. Αν έρθουν οι εξωγήινοι πιθανότατα θα έρθουν να κατακτήσουν και να αποικήσουν τον πλανήτη μας. Για αυτό ακόμη και αν στείλουν εκείνοι πρώτοι κάποιο σήμα καλό θα είναι να μην απαντήσουμε» υποστηρίζει ο Χόκινγκ.

 ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ
 tovima.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ