Συνετρίβη στη Μαύρη θάλασσα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος


- Το Tupolev-154 εξαφανίστηκε απο τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του 

Ένα ρωσικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Σότσι, νωρίς το πρωί της Κυριακής.



Το Tupolev-154, στο οποίο επέβαιναν 91 άτομα, 83 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά από την απογείωσή του από το Σότσι.

Συντρίμμια του αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) εντόπισαν συνεργεία διάσωσης στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή και σε βάθος 50-70 μέτρων. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ξεβράζονται στην ακτή.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 91 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, που πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό», δήλωσε η πηγή στο RIA Novosti.

Πληροφορίες για μηχανικό πρόβλημα

 

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται πηγή ασφαλείας την οποία δεν κατονομάζει, αναφέρει ότι τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα δεν έστειλε κανένα σήμα κινδύνου.

Ήδη η Επιτροπή Ερευνών διενεργεί έρευνα με βάση άρθρο που κάνει λόγο για αποτυχία συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφάλειας πτήσης και προετοιμασίας, αναφέρει το TASS. Στο πλαίσιο αυτό κατασχέθηκαν έγγραφα και ήδη γίνονται ερωτήσεις στο πλήρωμα εδάφους που προετοίμασε το αεροσκάφος.

 newsbeast.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ