Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Αρτινοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών


- Ξηλώνεται το κύκλωμα.. 

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που δρούσε μεταξύ της Αθήνας και των παραλίων της Ηπείρου, ξηλώνεται τις τελευταίες ώρες, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις κατοίκων της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, όπως και έξι συλλήψεις Πακιστανών υπηκόων.

Ορμητήριο του κυκλώματος ήταν η παραλία Όρμος του Οδυσσέα στην Πρέβεζα.

Εκεί μεταφέρονταν παράνομοι μετανάστες από την Αθήνα προκειμένου στη συνέχεια να επιβιβαστούν σε σκάφος με προορισμό την Ιταλία.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη κι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Κοινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού

Σχετικά, εντοπίστηκε σκάφος ανοικτά των ακτών της Πρέβεζας, με παράτυπους μετανάστες, 20 άνδρες και 11 γυναίκες, οι περισσότεροι από το Θιβέτ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα αξιοποίησε τις πληροφορίες που είχε και αργά χθες το βράδυ και κλιμάκιο της υπηρεσίας, έφτασε στην περιοχή της Αμμουδιάς στην Πρέβεζα, όπου προχώρησε σε συλλήψεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 2 Έλληνες από την 'Αρτα και Πρέβεζα, οι οποίοι φέρεται να είναι εγκέφαλοι κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, ένας Αλβανός που ζούσε στην Ηγουμενίτσα, 6 Πακιστανοί που δραστηριοποιούνταν στην 'Αρτα και την Πρέβεζα οι οποίοι είχαν ρόλο βοηθητικό.

Στην υπόθεση, φέρεται να εμπλέκεται και ένα ακόμη Έλληνας, που εκτίει ποινή φυλάκισης για χρέη.
Την ίδια ώρα, οι Λιμενικοί καταδίωξαν και ακινητοποίησαν σκάφος ανοικτά των ακτών, στο οποίο επέβαιναν οι παράτυποι μετανάστες.

Οι παράτυποι μετανάστες σύμφωνα με την δράση του κυκλώματος, μεταφέρονταν από την Αθήνα, στην 'Αρτα και την Πρέβεζα, προκειμένου να ταξιδέψουν με σκάφος στην Ιταλία. Η διερεύνηση της υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

.epiruspost.gr, newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου