Στην κυκλοφορία το τμήμα Κουβαράς- Αμφιλοχίας


Πριν από λίγο, στις 13:50, ξεκίνησε η εκδήλωση παράδοσης του τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, μήκους 26 χιλιομέτρων, της Ιονίας Οδού.
 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε σημείο του νέου δρόμου στο ύψος της Αμφιλοχίας, στο 93ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων. (Φώτο)



Στην εκδήλωση παρίστανται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Το λόγο έλαβαν και οι τρεις. Παρόντες επίσης δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην ομιλία του έκανε αναδρομή στο ιστορικό της κατασκευής της Ιονίας Οδού υποστηρίζοντας πως οι συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων που είχαν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον και βελτιώθηκαν μετά από κοπιαστικές διαπραγματεύσεις της σημερινής Κυβέρνησης.

Ανέφερε πως η παρούσα Κυβέρνηση έδωσε μεγάλη μάχη για την ολοκλήρωση των έργων τα οποία το 2015 αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, παράλληλα με τη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στόχος είναι η λειτουργική ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2017, ανέφερε ενώ απένειμε εύσημα και στις κατασκευάστριες εταιρείες.

Επισήμανε πως αναζητούνται οι καλύτερες λύσεις για τα διόδια και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν ως συνοδά έργα οι συνδέσεις με τα αστικά κέντρα. Σε αυτό το σημείο ανέφερε την παρουσία του δημάρχου Αγρινίου στην εκδήλωση για να δώσει έμφαση στη σύνδεση της Ιονίας Οδού με την πόλη. «Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, δήμαρχο ή περιφερειάρχη» τόνισε.

Τη σκυτάλη των ομιλιών έλαβε από τον κ. Σπίρτζη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη που αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγει η παράδοση στην κυκλοφορία της Ιονίας Οδού.

Εξέφρασε την ικανοποίηση της τονίζοντας πως η οδική απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας συνέβαλλε στην αναπτυξιακή της υστέρηση. Πλέον ανοίγονται προοπτικές με την Ιόνια Οδού που συνδέει νομούς, λιμάνια και αρχαιολογικούς χώρους, τόνισε η κ. Γεροβασίλη.



unnamed
1 2
1
2
1
2
1 2 3 4 5 

agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ