Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη


«Σήμερα κλείνει ένας ακόμη κύκλος: Το 2016 δίνει στη θέση του στο 2017. Το πέρασμα από τη μια χρονιά στην άλλη, συνοδεύεται με πολλές και μεγάλες εκκρεμότητες, αλλά και με την αισιοδοξία ότι κάτι καλύτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον. 



Η κοινωνία μας, στο χρόνο που φεύγει, δοκιμάστηκε σε κάθε επίπεδο. Η αβεβαιότητα κυριάρχησε. Οι ανατροπές προς το δυσμενέστερο συνεχίστηκαν και έπληξαν σχεδόν κάθε επαγγελματικό κλάδο.

Η πατρίδα μας για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκε αντιμέτωπη και με υπερφίαλες και ανιστόρητες αξιώσεις γειτόνων μας. Η Ελλάδα, υποχρεώθηκε να διαχειριστεί το τεράστιο προσφυγικό κύμα από την Ανατολή, με μεγάλο κόστος για την ίδια, αλλά και τους κατοίκους της.

Η Ήπειρος συμμετέχει στην φιλοξενία των προσφύγων. Οι Ηπειρώτες άνοιξαν την αγκαλιά τους, δείχνοντας τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη. Στο χρόνο που σήμερα αφήνουμε πίσω μας, υπήρξαν και θετικές εξελίξεις:

-Η Ιόνια οδός, και με τη συμβολή μας, φθάνει στο τελικό της στάδιο. -Έργα - παρακαταθήκες για την ανάπτυξη και την προστασία του Περιβάλλοντος, τα οποία χειρίζεται αποκλειστικά η Περιφέρεια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

-Τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί καθαρισμοί στο παράκτιο μέτωπο άρχισαν να κατασκευάζονται.

-Η μονάδα επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων, μετά από μεγάλες επίπονες και επίμονες προσπάθειες, έχει πάρει πλέον το δρόμο της κατασκευής.

-Το πιλοτικό πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου της Πρέβεζας, άρχισε πλέον να υλοποιείται.

-Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού, σε συνδυασμό με την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας.

Παράλληλα σχεδιάσαμε την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή. Προετοιμάσαμε το έδαφος για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των διασυνοριακών προγραμμάτων και άλλων καινοτόμων δράσεων.

Παρά το δραστικό περιορισμό της χρηματοδότησης, η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές της Ενότητες, στάθηκαν αρωγοί σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, των φορέων, των δήμων.

Αναλάβαμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Οι εκκρεμότητες που "παραλαμβάνει" το 2017, είναι αρκετές και πολυεπίπεδες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όμως αυτό να αποτελέσει "έτος - ανάκαμψης" για την πατρίδα μας. Να μειωθούν οι άνεργοι, να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα, να καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας. Στο μερίδιο που μας αναλογεί, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε, όπως πάντα, με όλες μας τις δυνάμεις.

Τις ώρες αυτές, ας παραμερίσουμε ότι μας θλίβει, ότι μας προβληματίζει και ας υποδεχθούμε με αισιοδοξία το νέο έτος. Είθε το 2017, να χαρίσει σε όλους Υγεία. Να είναι δημιουργικό και να ωθήσει την πατρίδα μας στην έξοδο από τη σημερινή κρίση. Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ