Αμφιλοχία: Μελέτη για ύδρευση της πόλης από Αχελώο


Σε διαδικασίες για την μελέτη ενός νέου έργου για την περιοχή της Αμφιλοχίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αμφιλοχίας , σε συνεργασία με την ΕΥΔΕ ΚΥΥ.



Όπως αποκαλύπτει ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης μιλώντας στο «Γεγονός», αυτή την περίοδο εξετάζεται η ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ , ενός έργου για την ύδρευση της πόλης της Αμφιλοχίας.

Συγκεκριμένα, κινούνται οι διαδικασίες ώστε ο Δήμος Αμφιλοχίας να εκπονήσει μελέτη για ένα νέο , μεγάλο και σύγχρονο διυλιστήριο για παραγωγή πόσιμου νερού που θα υδρεύει την πόλη της Αμφιλοχίας.

Η μελέτη πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο.
«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Αμφιλοχίας και τον Δήμαρχο κ. Απόστολο Κοιμήση για το έργο αυτό, για το οποίο οι διαδικασίες προχωρούν καλά», αναφέρει ο κ. Παπαγιαννίδης.

Το «Γ» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Απόστολο Κοιμήση, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πως πράγματι, το έργο βρίσκεται σε φάση προμελέτης και θα έχει φορέα υλοποίησης τον Δήμο.
«Πρόκειται ουσιαστικά για συνοδά έργα του μεγάλο έργου της Διώρυγας Αμβρακίας.

Είναι προϋπολογισμού 1, 5 εκατομμυρίου ευρώ και πρόκειται για βελτίωση ή και επέκταση των δικτύων που ήδη υπάρχουν, ώστε το νερό που έρχεται από τον Αχελώο να υδρεύει και να αρδεύει την περιοχή της Αμφιλοχίας.

Για το διυλιστήριο έχουν προϋπολογιστεί 500.000 ευρώ περίπου», αναφέρει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, που όπως εξηγεί τα νέα υποέργα θα έχουν άρρηκτη σχέση με τη λειτουργικότητα του ήδη υπάρχοντος.

Το κομμάτι εκείνο του έργου που έχει να κάνει με την ύδρευση, πρόκειται να ενταχθεί στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. 2014-2020 , ενώ τα υποέργα που αφορούν στην άρδευση, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 , όπως εξηγεί ο κ. Κοιμήσης, που το χαρακτηρίζει «έργο ζωής για την περιοχή».

ΓΕΓΟΝΟΣ
 agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ