Ανακοινώσεις από ΝΟΔΕ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για το ΞΕΝΙΑ


Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Άρτας το Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Άρτας στηρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις προσπάθειες του Δημάρχου της πόλης μας... 



...αλλά και όλων των φορέων της τοπικής μας κοινωνίας για το ουσιαστικό άνοιγμα του κάστρου της πόλης και την αξιοποίηση του «Ξενία».

Η αυτοδιοίκηση στην Άρτα έχει τη νομιμοποιητική βάση, ήτοι διαχρονικά την συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων μας στο δημοτικό συμβούλιο, τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες με το μέρος της. Έχει πλήρες σχέδιο, για την αξιοποίηση του «Ξενία» με όρους δημοσίου συμφέροντος και με πλήρη και απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος χώρου και του Κάστρου. Η επιχειρηματολογία που συνοδεύει τις θέσεις του δήμου μας, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με μία άκρως αινιγματική απόφαση του, ουσιαστικά ακυρώνει την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρτινών πολιτών, μεροληπτώντας εις βάρος της πόλης μας (αφού σε περιπτώσεις άλλων πόλεων έκρινε διαφορετικά) και ουσιαστικά σφραγίζοντας και πάλι το κάστρο. Δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν ιδεοληπτικές προσεγγίσεις μιας άλλης εποχής, που δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι ο πολιτισμός και ο τουρισμός πρέπει να συναντηθούν με την ανάπτυξη.

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλούν επίσης οι επευφημίες υπέρ υπαλλήλων οι οποίοι αναφέρθηκαν απρεπώς σε αιρετούς αξιωματούχους ή όσων εντελώς αντιδημοκρατικά σπιλώνουν όσους απλά προτάσσουν την λογική τους και τάσσονται στο πλευρό του δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση σε αυτή την κοινή προσπάθεια όλων μας η στήριξη της Ν.Ο. Ν.Δ. Άρτας προς το Δήμο Αρταίων είναι δεδομένη».

Η ανακοίνωση από το ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ 

Η ΝΟΔΕ Άρτας, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, ενδεικτική του πανικού που της προκάλεσε η πρόσφατη -με αφορμή το βοήθημα στους συνταξιούχους- ηχηρή αποκάλυψη του αντιλαϊκού, υποτελούς και αναξιοπρεπούς τρόπου, με τον οποίον ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του κόμματός τους πολιτεύεται, προσπαθεί να αλλάξει πολιτική ατζέντα και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται και να εκτίθεται ακόμη περισσότερο.

 Για το θέμα του ΞΕΝΙΑ, ταυτίζεται με την άποψη του Δημάρχου και προσπαθεί -δικολαβίστικα- να πείσει πως η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων είναι αρκετή για να ακυρώσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος και να υποκαταστήσει τις καθορισμένες απ’ το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χρήσεις γης του χώρου εντός του Κάστρου.

Η άποψη πως η παραχώρηση του χώρου σε ιδιώτη για κατασκευή ξενοδοχείου υπερκαλύπτει τις παραπάνω θεσμικές απαιτήσεις επειδή υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι επειδή ο Δήμος Αρταίων «έχει πλήρες σχέδιο» (ποιό, πώς αποδεικνύεται η πληρότητά του και τι συνάφεια έχει με το ΓΠΣ και τους νόμους του Κράτους;) είναι ατεκμηρίωτη, αντιεπιστημονική κι ενδεικτική της προχειρότητας, της ιδιοκτησιακής αντίληψης και της αλαζονείας με την οποία αντιμετωπίζουν τους θεσμούς, τις θέσεις ευθύνης, τους κανόνες και τους νόμους του κράτους.

Τέλος, ό,τι και να λέει σήμερα η ΝΟΔΕ κι ο Δήμαρχος Αρταίων δεν μπορεί να κάνουν τους συμπολίτες μας να ξεχάσουν πως περί τα 2,5 εκατομύρια ευρώ, με μηδενική υποχρέωση οικονομικής συμμετοχής απ’ την πλευρά του Δήμου, χάθηκαν, στις αρχές της χρονιάς, 10 μήνες πριν, εξαιτίας της επιλογής του Δημάρχου - και των παρατάξεων που τον στήριξαν σε αυτόν του το σχεδιασμό - να παραχωρήσει το ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτη.

 Άρτα 17-12-2016

Διαβάστε επίσης: Το Υπουργείο Πολιτισμού για το ΞΕΝΙΑ Άρτας




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης