Δείτε τις γενετικές τροποποιήσεις για να επιβιώσουμε στο Διάστημα


ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ 

Στην ιστορία του πλανήτη μας πέντε μεγάλα γεγονότα έχουν προκαλέσει μαζική εξαφάνιση της ζωής. Σύμφωνα με επιστήμονες του Χάρβαρντ, ο μόνος τρόπος να καταφέρει να επιβιώσει ο άνθρωπος...



 ... από την επόμενη μεγάλη καταστροφή είναι να τροποποιηθεί γενετικά, έτσι ώστε να αφήσει τη Γη για να μπορέσει να ζήσει σε άλλους πλανήτες.

Παρά τις ανησυχίες ότι κάθε τεχνητή «αναβάθμιση» του ανθρώπινου γονιδιώματος φέρει τον κίνδυνο δημιουργίας μιας νέας τάξης «υπερανθρώπων», ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Χουάν Ενρίκες, τόνισε σε ομιλία του στο κορυφαίο συνέδριο TED στις ΗΠΑ ότι η βελτίωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε μια μέρα να εγκαταλείψουμε τον πλανήτη μας.

Oραμα της επιστημονικής ομάδας του Ενρίκες είναι η δημιουργία κυττάρων που θα διορθώνουν βλάβες, θα αμύνονται απέναντι σε φονικούς ιούς και θα επιτρέπουν στον άνθρωπο αντανακλαστικά «Matrix», όπως την ικανότητα να αποφεύγει ακόμα και σφαίρες. «Αν πιστεύετε ότι οι μαζικές εξαφανίσεις ζωής είναι φυσιολογικές και συμβαίνουν περιοδικά, τότε επιβάλλεται να διαφοροποιήσουμε το είδος μας.

Αν καταστραφεί η Γη, αφανίζεται και ολόκληρη η ανθρωπότητα» είπε ο επιστήμονας στην ομιλία του και ανέφερε: «Θα είναι πολύ δύσκολο να ζήσουμε στον Αρη αν δεν τροποποιήσουμε το ανθρώπινο σώμα.

Η γενετική τροποποίηση θα μας επιτρέψει να φτάσουμε, να εξερευνήσουμε και τελικά να ζήσουμε σε κόσμους μακριά από τη Γη, σε κόσμους που σήμερα δεν φανταζόμαστε καν ότι υπάρχουν ή ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε εκεί».

Μία από τις τροποποιήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν πριν από τη γέννηση ενός ατόμου θα μπορούσε να είναι, σύμφωνα με τον Ενρίκες, η αύξηση της διαμέτρου των νευρώνων του εγκεφάλου που θα προσφέρει καλύτερα αντανακλαστικά.

Οι πνεύμονες και οι ιστοί θα μπορούσαν να βελτιωθούν με τρόπο που να αντλούν περισσότερο οξυγόνο στις ατμόσφαιρες άλλων πλανητών ή να φιλτράρουν τον αέρα από τις τοξίνες. Γενετικά επαναπρογραμματισμένα κύτταρα θα επουλώνουν τις βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία στον Κόκκινο Πλανήτη.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
 ethnos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ