Γεροβασίλη.. Πέταξε το γάντι στον δήμαρχο για το Ξενία


Την... πανηγυρική κάθοδο των υπουργών στην Άρτα επέλεξε η τοπική βουλευτής και υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να απαντήσει για το θέμα του Ξενία και τις δηλώσεις που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Τσιρογιάννης.



Μετά την απόρριψη από το ΚΑΣ της πρότασης- μελέτης για την παραχώρηση του Ξενία σε ιδιώτες ώστε να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο, ο κ. Τσιρογιάννης, είχε αναφερθεί σε έλλειψη πολιτικής βούλησης και είχε αποδώσει την απόφαση σε πολιτικές πιέσεις.

Και τώρα η Υπουργός του πέταξε το γάντι...

Η κ. Γεροβασίλη, ισχυρίστηκε ότι από τα συναρμόδια υπουργεία είχε εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την χρηματοδότηση των Ξενία που παραχωρήθηκαν στους δήμους με πόρους που από το ΕΣΠΑ, που για την περίπτωση της Άρτας θα έφταναν περίπου στα τρία εκατομμύρια.

Και βέβαια προυπόθεση ήταν να τηρηθούν οι όροι βάση των οποίων είχε γίνει η παραχώρηση, στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή να λειτουργήσει ως πολιτιστικός πολυχώρος.

Όταν λοιπόν όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου, εν γνώσει μάλιστα του δημάρχου, εκείνος άλλαξε άποψη, συγκάλεσε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και αποφάσισε να μετατρέψει το Ξενία σε ξενοδοχείο...

Αυτά εν ολίγοις ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ακόμη ότι ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν αυτός που προσπάθησε να ασκήσει πολιτικές πιέσεις στο ΚΑΣ, με επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η Υπουργός επέρριψε εξ ολοκλήρου στο Δήμο την ευθύνη για το αδιέξοδο με το Ξενία αλλά και για την ευκαιρία χρηματοδότησης του έργου η οποία χάθηκε.

 epiruspost.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ