Πέθανε ο Ελληνοκύπριος τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ


- Τυλιγμένος με την ελληνική σημαία σε εμφάνισή του στην Ελλάδα 

 Στην Αθήνα είχε εμφανιστεί το καλοκαίρι του 2007 ο Τζορτζ Μάικλ, στο πλαίσιο της τουρνέ του με τίτλο «25 Live». (ΒΙΝΤΕΟ)




Είχε τότε βγει στη σκηνή κρατώντας μια ελληνική σημαία ενώ είχε μιλήσει στο κοινό και στα ελληνικά, ξεσηκώνοντάς το.

Όπως είναι γνωστό έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο γνωστός τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ.

Ο Μάικλ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη, τον οποίο επικαλείται το BBC.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος.

Ο Μάικλ κατέγραψε πωλήσεις 100 εκατομμυρίων δίσκων τις τέσσερις δεκαετίες που διήρκεσε η καριέρα του.

«Η οικογένεια θα ζητήσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους να γίνει σεβαστή σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο», τόνισε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων.

 Ποιος ήταν



Το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1963 και έγινε γνωστός ως Τζορτζ Μάικλ. Ήταν Άγγλος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός., ο οποίος γνώρισε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του ’80 και του ‘ 90.

Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο[ και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια. Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του Τζορτζ Μάικλ ήταν με το μουσικό δίδυμο Wham!, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.

Η δισκογραφία του τεράστια με τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος Fantastic να φτάνει στο Νο. 1 στο ΗΒ το 1983, όπως και ο επόμενος, Make it Big το 1984, ο οποίος περιλάμβανε και το σόλο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ Careless Whisper, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 σε 25 χώρες.

Οι Wham! διαλύθηκαν το 1986. Από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα και μια λαμπρή καριέρα μόλις ξεκινά για εκείνον. Κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει σοουλ τραγουδιστή κάποιοι άλλοι ποπ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιτυχίες σε όποια κατηγορία κι αν ανήκαν διαδέχονταν η μια την άλλη.

Ταυτίστηκε με το «Last Christmas»

 Το «Last Christmas» είναι το τραγούδι με το οποίο ο Τζορτζ Μάικλ ταυτίστηκε όσο με κανένα άλλο. Η μοίρα του επιφύλασσέ τελικά ένα περίεργο παιχνίδι μιας και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ανήμερα Χριστούγεννα.

  newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ