Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Η Ιόνια Οδός δίνει στην κυκλοφορία νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου


Πρόκειται για το οδικό τμήμα που εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας (Βίντεο)Παραδίδεται σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιονίας Οδού, μήκους 26χλμ, που θα μειώσει την απόσταση Αιτωλοακαρνανίας – Ηπείρου.

Πρόκειται για το οδικό τμήμα που εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, που σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα της παράκαμψης Αγρινίου (Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς) θα δημιουργήσει ένα ενιαίο τμήμα 59χλμ.

Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Αγρίνιο θα καλύπτεται χρονικά σε περίπου δυόμισι ώρες και μέχρι τα Ιωάννινα σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες.

Η Ιονία Οδός, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, γιατί συμβάλλει στη μείωση των αποστάσεων και στη διευκόλυνση των μεταφορών, προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες που ταξιδεύουν, αλλά θα γίνει και μοχλός για στην ανάπτυξη – ειδικά την τουριστική – στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό μεγάλων έργων, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να στηριχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και να τονωθούν η περιφέρεια και οι κοινωνικές υποδομές, θέτοντας ως στόχο το 2018 τα έργα να είναι συμβασιοποιημένα, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία και τα προβλήματα των δημοσίων εσόδων και των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέσα στον Ιανουάριο όμως φαίνεται ότι ολοκληρώνονται και τα έργα στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ που θα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα καθώς μαζί θα λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας (ακριβώς μέτα τη Σήραγγα οδεύοντας προς Ιωάννινα).

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου