Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Ήπειρος: Μεταβολή του καιρού


- Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά 

 Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά από το βράδυ της Τρίτης (27.12) όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να έχουν έντονο χαρακτήρα ούτε μεγάλη διάρκεια.

Από την Τετάρτη (28.12) όμως και μετά προβλέπεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς στην περιοχή μας θα φτάσουν ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης.

Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει τοπικά έως και 15 βαθμούς κάτω από τα σημερινά επίπεδα, με πιο κρύες ημέρες να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, θα περιοριστούν στα ανατολικά ορεινά των νομών Ιωαννίνων και Άρτας.

Έως και την Πρωτοχρονιά το κρύο θα είναι έντονο σε ολόκληρη την Ήπειρο, ενώ τις νυχτερινές ώρες παγετός θα επικρατεί ακόμα και σε πεδινές περιοχές της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινηθούν με τα οχήματα τους στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, καθώς ο παγετός ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου:
 http://epirusgate.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου