Zουν περισσότερο οι λάτρεις του τυριού;


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Medicine, το τυρί περιέχει μια ειδική χημική ουσία που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και αυξάνει το μέσο προσδόκιμο ζωής. 



Οι επιστήμονες έκαναν αρχικά πειράματα σε ποντίκια εργαστηρίου και διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση τυριού τα βοήθησε να ζήσουν περισσότερο.

 Στη συνέχεια, ένα ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από 800 άτομα στην Ιταλία και διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν τακτικά τυρί υπέφεραν λιγότερο από υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ η ευαισθησία τους στις καρδιακές παθήσεις ήταν περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν πολύ τυρί.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χημική ουσία που περιέχεται στο τυρί (η πολυαμίνη) βοηθά τα κύτταρα του σώματος να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Φυσικά, παρ ‘όλα αυτά αξίζει να γνωρίζουμε ότι το τυρί περιέχει πολλές θερμίδες και μπορεί να είναι επιβλαβές για μερικούς ανθρώπους.

Η πολυαμίνη, πάντως, υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα, όπως στον αρακά, το καλαμπόκι, τη σόγια και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Αλλά το τυρί έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με όλα αυτά – είναι πολύ πιο νόστιμο!

perierga
 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ