Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Επιτυχημένη η παρουσίαση της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia"


Με επίσκεψη σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε χθες το  τετραήμερο fam trip που οργάνωσε η Περιφέρεια, ως παράλληλη δράση, της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης.Στην αποστολή μετείχαν 15 δημοσιογράφοι και tour operators από Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου, ως επίσης περιοχές που αναδεικνύονται τώρα και παρέχουν ευρύ πεδίο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν διαδοχικά Μέτσοβο, Ιωάννινα, Νησί, Λίμνη Ζηρού, Νικόπολη, Πρέβεζα, Κυανή Ακτή, Παντοκράτωρα, Μύτικα, Μονολίθι, Κανάλι, Λυγιά, Λούτσα, Βράχο, Αμμουδιά Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, Πέρδικα, Μαργαρίτι, Πλαταριά, Γιτάνη, Άρτα (Βυζαντινοί Ναοί, Γεφύρι), Κορωνησία και Ζαγοροχώρια.

Με την πραγματοποίηση του Fam Trip, συμπληρώθηκε η επιτυχημένη από κάθε πλευρά παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, στην οποία προβάλλοντας την "Ήπειρο των τεσσάρων" εποχών, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της.

Αντικειμενικός στόχος  είναι η αξιοποίηση στο έπακρο της σημαντικής αύξησης που υπήρξε φέτος σε επισκεψιμότητα της Έκθεσης (46% μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι) και σε παρουσία εμπορικών επισκεπτών (η οποία έφτασε στο 91%).

Θετικές εκτιμήσεις προκύπτουν και από τον ιδιαίτερα  μεγάλο  αριθμό συναντήσεων και επαφών (B2B) που είχαν οι επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.  Εκτεταμένη ήταν η προβολή της περιφέρειάς μας και μέσω συνεντεύξεων που δόθηκαν από στελέχη της Περιφέρειας, σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.


Το Περίπτερο της Περιφέρειας, κέρδισε Έπαινο συμμετοχής από τη διοργανώτρια ΔΕΘ- HELEXPO, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, την "παράσταση" της Έκθεσης έκλεψε, με την εντυπωσιακή παρουσία του, το χορευτικό "Κωστηλάτα" από τα Θεοδώριανα Άρτας,  (με επικεφαλής τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Παπαγιάννη), ενώ στους επισκέπτες- θεατές προσφέρθηκαν τοπικά Ηπειρώτικα εδέσματα.

Την Περιφέρεια Ηπείρου, εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, ενώ την Έκθεση επισκέφτηκε και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο της Ηπείρου,  εκφράστηκε με θετικά λόγια για  την οργανωμένη παρουσία της Περιφέρειας, τόσο στη συγκεκριμένη έκθεση, όσο και σε άλλες- στοχευμένες- αγορές του εξωτερικού, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή της να επισκεφθεί την Ήπειρο, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στρ. Ιωάννου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στο Περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν δήμοι, φορείς,  επαγγελματίες, επιμελητήρια,  και ιδιώτες από όλη την Ήπειρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου