Γρήγορο Internet για τις πτήσεις πάνω από την Ευρώπη μέσα στο 2017


Στη φάση των εναέριων δοκιμών βρίσκεται πλέον η ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού δικτύου παροχής γρήγορης πρόσβασης στο Internet για τους επιβάτες εμπορικών πτήσεων.

Το σύστημα βασίζεται τόσο σε δορυφορικές συνδέσεις όσο και σε επίγειους σταθμούς αναμετάδοσης. (ΒΙΝΤΕΟ)



Υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του 2017, αλλάζοντας τα δεδομένα και προσφέροντας μιας νέα, αναβαθμισμένη εμπειρία πρόσβασης στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Στην κοινοπραξία ανάπτυξης του European Aviation Network (EAN) συμμετέχουν οι Inmarsat, Deutsche Telekom, Nokia και Thales. Πρόκειται για πρώτο δίκτυο που θα συνδυάζει τη δορυφορική τεχνολογία με τις επίγειες ασύρματες μεταδόσεις υψηλών ταχυτήτων, προκειμένου να παρέχει μια πραγματική ευρυζωνική εμπειρία στην ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία και τα εκατομμύρια των επιβατών που ταξιδεύουν από αέρος σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων διεξάγεται στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Περίπου 300 ειδικά διαμορφωμένοι LTE επίγειοι σταθμοί αναμετάδοσης θα εγκατασταθούν σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας πλήρη κάλυψη.

Ένας νέος S-band δορυφόρος θα τεθεί επίσης σε τροχιά. Οι υψηλές ταχύτητες πτήσεις των αεροσκαφών συνιστούν μία από τις πολλές τεχνικές προκλήσεις του όλου εγχειρήματος (φαινόμενο Ντόπλερ), με ζητούμενο η διασύνδεση να είναι σταθερή και γρήγορη σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εναέριων δοκιμών ξεπέρασαν τις προσδοκίες, παρέχοντας πολύτιμα δεδομένα στις ομάδες ανάπτυξης του συστήματος.

news247


madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ