Τι σχεδιάζει η Fraport Greece στο αεροδρόμιο Ακτίου


Το αεροδρόμιο Ακτίου είναι ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα τα τελευταία χρόνια κι αυτό που στηρίζει στην πράξη την τουριστική ανάπτυξη στην Βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου.



Η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό και ο αριθμός των διεθνών πτήσεων βαίνει συνεχώς αυξανόμενος, γεγονός που δείχνει την δυναμική του.

Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου αυτού, όπως και των υπολοίπων 13 της χώρας, ανοίγει νέες προοπτικές. 

Ειδικά για το Άκτιο, όπου καταγράφεται σημαντική υστέρηση σε έργα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 70% της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου εξυπηρετείται από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όλο το χρόνο πραγματοποιούνται εσωτερικές πτήσεις. Το αεροδρόμιο του Ακτίου εξυπηρετεί τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τη νότια περιοχή της Ηπείρου.

Επιβάτες 2015: 0,4 εκ.
Κίνηση αεροσκαφών 2015: 3.800
Αεροσταθμοί: 1
Διάδρομοι αεροδρομίου: 1

Έργα: Απαιτούνται έργα για την αύξηση της χωρητικότητας του χώρου ελεγχόμενης πρόσβασης και για τη βελτιστοποίηση των εγκαταστάσεων του αεροσταθμού των επιβατών. 

Θα αυξηθεί ο αριθμός των γκισέ και θα αναδιαμορφωθούν οι υπάρχοντες χώροι ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής. Έως το 2030 θα επεκταθεί ο τερματικός σταθμός της τάξης κατά 4.073 τ.μ.
 
Η Fraport Greece αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα το πλήρες σχέδιο για το Άκτιο, όπως έχει κάνει ήδη για άλλα αεροδρόμια της χώρας.
 
 epiruspost.gr/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ