Αμερικανίδα διαφημίζει διεθνώς το ελληνικό λάδι


- Θέλει να μάθει όλος ο κόσμος πόσο ωφελεί την υγεία 

Η Αμερικανίδα Lisa Radinovsky είναι μια γυναίκα που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, να κάνει γνωστό και να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο.




Παντρεμένη με τον καθηγητή Διονύση Χριστόπουλο ήρθε στην Κρήτη όταν προσέφεραν σε εκείνον θέση στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Η κ. Radinovsky άρχισε να ενδιαφέρεται για το ελληνικό ελαιόλαδο όταν άρχισε να γράφει για το «Olive Oil Times».

Άρχισε διαβάζοντας ελληνικά άρθρα για τη γεωργία, χρησιμοποιώντας το google translation για να τα μεταφράσει, ήρθε σε επαφή με δοκιμαστές ελαιόλαδου, κριτές, παραγωγούς και εμπόρους και εντυπωσιάστηκε από την αφοσίωση και το πάθος που έδειχναν οι Έλληνες.

Ένα ακόμα πράγμα που κέρδισε το ενδιαφέρον της είναι η ποιότητα του ελληνικού ελαιόλαδου σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά αυτών που το παρήγαγαν καθώς και ότι για όλα αυτά δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες στα αγγλικά.

«Πιστεύω ότι ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και οι παραγωγοί του αξίζουν να τους γνωρίζουν και να τους εκτιμούν περισσότερο και δεν πιστεύω ότι έχουν αρκετή βοήθεια στην διαφήμισή τους, ειδικά σε σύγκριση με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Έτσι προσπαθώ να διαδώσω το μήνυμα» αναφέρει στην εφημερίδα «Πατρίς».

Το 80% του ελληνικού ελαιόλαδου ανήκει στην ανώτερη ποιότητα, δηλαδή είναι έξτρα παρθένο και πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ελαιόλαδου που να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Η κ. Radinovsky έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα με το όνομα greekliquidgold χρησιμοποιώντας την αναφορά του Ομήρου και έχοντας σκοπό να το κάνει γνωστό στη διεθνή κοινότητα.

Όπως αναφέρει, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν τη θεωρία ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αν καταναλώνεται συχνά σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να χαμηλώσει την «κακή» χοληστερίνη, τη χοληστερίνη στο αίμα, τα τριγλυκερίδια και την αρτηριακή πίεση.

Άλλες μελέτες υποδεικνύουν ακόμα ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση του ρίσκου για κατάθλιψη, οστεοπόρωση, ρευματοειδή αρθρίτιδα, καρκίνο του μαστού και του δέρματος, εγκεφαλικά, διαβήτη τύπου 2, Αλτσχάιμερ και καρδιακά προβλήματα.

Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στην προώθηση του ελαιόλαδου παρόλο που πολλές ελληνικές εταιρίες έχουν εντυπωσιακές ιστοσελίδες και κάνουν αξιέπαινες προσπάθειες να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Παρόλο που γίνονται συνδυαστικές προσπάθειες της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου πολλοί παραγωγοί νιώθουν ότι δεν είναι αρκετές.

«Θα ήθελα να δω μία πιο εκτεταμένη και συντονισμένη προσπάθεια που θα συμπεριλαμβάνει μεγάλους οργανισμούς του κλάδου, την ελληνική κυβέρνηση, τους παραγωγούς και ανθρώπους σαν και εμένα που προσπαθούν πολύ σκληρά να διαδώσουν το μήνυμα για την υψηλή ποιότητα και τα οφέλη στην υγεία του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου» λέει.

Όπως είπε στην εφημερίδα από τα ελληνικά προϊόντα που κυκλοφορούν στα αμερικανικά supermarkets το ελληνικό γιαούρτι και οι ελιές Καλαμάτας είναι αυτά που προτιμούν περισσότερο.

 flashnews.gr
 newsbeast.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ