Άρτα: Επιτυχημένη ημερίδα για τα ναρκωτικά


 Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, χθες 23 Νοεμβρίου 2016, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» στην Άρτα, με θέμα «Ναρκωτικά και Κοινωνία Μία προσέγγιση του προβλήματος». 



Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικός Διευθυντής Πάρις Νίκου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Άρτας, Αιδεσιμότατος Κωνσταντίνος Πλακιάς, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας κ. Δημήτριος Βαρέλης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Μαρίνος Γαρνέλης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας, κ. Θωμάς Καρυοφύλλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Ευριπίδης Γλαβάς και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, κ. Λεωνίδας Γκόρος.

Επίσης, απέστειλαν χαιρετιστήριες επιστολές η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη και οι Βουλευτές Άρτας, κ. Βασίλειος Τσίρκας και κ. Γεώργιος Στύλιος, οι οποίες αναγνώστηκαν.

Την εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας κ. Σωτήριος Κάππος, η Ειρηνοδίκης Άρτας κα. Φωτεινή Παλαιομήτρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Αντιπύραρχος Αθανάσιος Μικρούλης, ο Ιατροδικαστής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Γεώργιος Σιώζος καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικών, Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων και Συλλόγων και Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων αποστράτων.

Το θέμα ανέπτυξαν ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, Αστυνόμος Α΄ Θεόδωρος Γούσιας, ο υπεύθυνος αξιωματικός της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, Υπαστυνόμος Α΄ Ευάγγελος Λεμονιάς και ο καθηγητής Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «ΣΧΕΔΙΑ», κ. Βασίλειος Κούτρας.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αφορούσαν κατά σειρά:

 • Ναρκωτικά – η σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας μας 
• Ανάλυση και έκταση του προβλήματος των ναρκωτικών και η δράση της Αστυνομίας 
• Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπισή του: πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη. 

Στόχος της ημερίδας ήταν να προσεγγίσει το θέμα των ναρκωτικών στην κοινωνία και να ενημερώσει τους πολίτες για τη χρήση και τις παρενέργειες των εξαρτησιογόνων ουσιών, για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος με στόχο την προστασία της νεολαίας καθώς και για προγράμματα θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των χρηστών.

Σημειώνεται ότι η ανάδειξη και καταπολέμηση του προβλήματος των ναρκωτικών στο πλαίσιο πολυκλαδικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η μείωση της πρόσβασης της νεολαίας στα ναρκωτικά μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας απέναντι στο ζήτημα, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ