Θεσπρωτικό Πρέβεζας: Οι γυναίκες της… μικρής λάκκας


- Δημιούργησαν Συνεταιρισμό και φτιάχνουν γλυκά από όλα τα φρούτα, τραχανάδες, χυλοπίτες, λικέρ και πίτες

Αν κάποιος ταξιδεύει από τη Γέφυρα Καλογήρου της Άρτας προς την Πρέβεζα, πριν από τον Λούρο, αλλά και αντίστροφα, αξίζει τον κόπο να παρεκκλίνει λίγο της διαδρομής του, να κάνει μόλις δέκα χιλιόμετρα και να βρεθεί στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας.



Εκεί, σε ένα πετρόχτιστο κτήριο, θα συναντήσει τις γυναίκες-μέλη του Αγροτικού Γυναικείου Συνεταιρισμού Θεσπρωτικού «Η μικρή λάκκα Σούλι» και αξίζει πράγματι να δοκιμάσει όλα τα προϊόντα που με μεράκι και περίσσια αγάπη ετοιμάζουν και διαθέτουν προς πώληση.

Πέρα, όμως, από τα ποιοτικά προϊόντα, που φτιάχνουν με τα χεράκια τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τη φιλοξενία των γυναικών αυτών, οι οποίες έχουν μόνιμα ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.

Η αρχή για τη δημιουργία του συνεταιρισμού έγινε από ένα σεμινάριο, που παρακολούθησαν οι γυναίκες του Θεσπρωτικού και αφορούσε τη συσκευασία των προϊόντων.

«Από το σεμινάριο αυτό ξεκίνησαν όλα. Στην αρχή, το κάναμε για πλάκα. Λέγαμε ότι αποκλείεται να γίνει, αλλά, τελικά, παρά τις δυσκολίες, τα καταφέραμε και όλα πηγαίνουν μια χαρά», μας λέει η Νίκη Παπακώστα, υπεύθυνη για την παραγωγή των γλυκών.
Γλυκά από όλα τα φρούτα, τραχανάδες, χυλοπίτες, λικέρ, πίτες βρίσκονται στα ράφια του συνεταιρισμού
Για τη δημιουργία του συνεταιρισμού ξεκίνησαν 16 γυναίκες, αλλά αυτήν τη στιγμή έχουν απομείνει έξι, οι οποίες φτιάχνουν γλυκά από όλα τα φρούτα, τραχανάδες, χυλοπίτες, λικέρ, πίτες, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η «Ύπαιθρος Χώρα» στην Πρέβεζα

«Όλη μέρα καθόμασταν στο σπίτι. Τι να κάναμε; Ο συνεταιρισμός ήταν μια διέξοδος για εμάς, τόσο για να συμπληρώσουμε το οικογενειακό μας εισόδημα όσο και για να ξεφύγουμε. Ευτυχώς, εδώ οι ντόπιοι, πάνω από τη Λάκκα, έρχονται και ψωνίζουν και μας στηρίζουν», σημειώνει η Ν. Παπακώστα.

Η «Ύπαιθρος Χώρα» στην Πρέβεζα

ypaithros.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ