Τρία παιδιά προσφύγων στο νοσοκομείο Άρτας



 Στον εμβολιασμό όλων των παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών, που ζουν στον καταυλισμό της Φιλιππιάδας, θα προχωρήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων ηπατίτιδας.



Όπως επίσημα ανακοίνωσε η 6η ΥΠΕ, το τελευταίο τριήμερο διακομίσθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, τρία παιδιά προσφύγων που διαβιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας, με συμπτώματα που διαπιστώθηκε ότι οφείλονται σε προσβολή από τον ιό της ηπατίτιδας Α.

Τα παιδιά νοσηλεύονται και θα επανέλθουν στο κέντρο μετά την ανάρρωσή τους.

Από την 6η ΥΠΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, ενημερώθηκε άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Παρά το ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι τέτοιος που να χαρακτηρίζει κίνδυνο ενδεχομένου επιδημικού φαινομένου, σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν διεθνώς, το ΚΕΕΛΠΝΟ δρομολόγησε την διαδικασία εμβολιασμού όλων των παιδιών του Κέντρου έως την ηλικία των 15 ετών.Με τον εμβολιασμό αυτό αποφεύγονται πιθανά, νέα σποραδικά κρούσματα της Ηπατίτιδας Α΄", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, επισημαίνει ακόμη τα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται προς αποφυγή μετάδοσης του ιού, που γίνεται κυρίως με την επαφή τροφίμων ή νερού με μολυσμένα κόπρανα.

Έτσι απαιτείται καλός καθαρισμός των χεριών μετά τη χρήση τουαλέτας καθώς και πριν τη λήψη τροφής.

Για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων απαιτείται μόνο ο καθαρισμός των κοινόχρηστων τουαλετών μετά το πέρας των μαθημάτων.

Από την 6η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αποστείλει οδηγίες σχετικά με την έναρξη του απογευματινού ωραρίου στο σχολείο για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Φιλιππιάδα.

Σημειώνεται ότι χθες τα σχολεία δεν λειτούργησαν ενώ το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τελεί υπό αναστολή, ωσότου ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός.

 epiruspost.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ