Άρτα: Αρχίζει το πρόγραμμα δράσης «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»


- Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου από τις 9:30 το πρωί (μπροστά από το Δημαρχείο Άρτας)

Σταθμό του προγράμματος δράσης «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» αποτελεί ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο της προσφοράς υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες και με γνώμονα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.



Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα για ΔΩΡΕΑΝ: Εμβολιασμό παιδιών (Β. Ηπατίτιδα – NMR – Ανεμοβλογιά – CPV), Εμβολιασμό για πνευμονιόκοκκο, Καρδιολογική εξέταση (Καρδιογράφημα – υπέρηχόγραφημα), Ορθοπεδική – μυοσκελετική εξέταση, Ενδοκρινολογική εξέταση (Θυροειδούς), Γυναικολογική εξέταση (Τεστ ΠΑΠ). Για την εξέταση είναι απαραίτητα το βιβλιάριο υγείας και ο Α.Μ.Κ.Α.

Η κινητή γυναικολογική μονάδα του προγράμματος με ενσωματωμένο μαστογράφο θα βρίσκεται στην Άρτα, την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου από τις 9:30 το πρωί (μπροστά από το Δημαρχείο Άρτας).

Το έργο «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενο με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές προς όφελος των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (άποροι, ανασφάλιστοι κ.α.).

Στόχος του προγράμματος είναι μια κοινωνία στην οποία όλες οι Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες θα έχουν ίση μεταχείριση και προστασία από το Νόμο, ίσες ευκαιρίες  και πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, την αφορά εργασίας και θα ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται με κινητή γυναικολογική μονάδα με ενσωματωμένο μαστογράφο που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair για την εφηβική ιατρική και υγεία, ενώ παρέχεται η υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΚΕΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, των Επιστημονικών Φορέων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ