Δημιούργησαν διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ανάγκη υπέρ-εντατικοποίησης των προσπαθειών για την κατοχύρωση της ταυτότητας της φέτας καθώς και τη δημιουργία αντίστοιχης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων... 



....και η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο «Imperial» της Λάρισας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη σκανδαλώδη εξαίρεση της φέτας από την πλήρη προστασία του ΠΟΠ χαρακτήρα της σε όλες τις τελευταίες οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις τρίτες χώρες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών «διαφαίνεται, όσο ίσως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, η ανάγκη για μια κυριολεκτικά πανεθνική προσπάθεια για να διεκδικηθούν και να κερδηθούν πίσω τα χαμένα δικαιώματα του εθνικού μας προϊόντος.

Παρόλο που έγιναν από πλευράς της πολιτείας τραγικά λάθη, ασυγχώρητες συναινέσεις και αδικαιολόγητες υπαναχωρήσεις που μπορεί να αποδειχθούν μη αντιστρεπτές, απαιτούνται τώρα πια συντεταγμένες και απολύτως κοινές δράσεις πέραν από κάθε κομματικό τακτισμό, που θα στοχεύουν μόνο στην άμεση ανάκτηση των αδικοχαμένων δικαιωμάτων της φέτας.

Οφείλουν όμως, όχι μόνον όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και όλοι οι Έλληνες να κατανοήσουν ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας δεν πρόκειται να έρθει από κοστολογικά ανταγωνιστικά προϊόντα αλλά από τη μοναδικότητα που τους δίνει ο ευλογημένος αυτός τόπος σε συνδυασμό με τις μακραίωνες παραδόσεις μας.

Γι’ αυτό η προστασία της ταυτότητάς τους είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ιδιαίτερα για το σημαντικότερο ίσως εθνικό μας προϊόν που είναι η φέτα.

Επιπρόσθετα έχει ιστορικά πια διαφανεί, με τραγικό παράδειγμα τη φέτα, ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να προασπίσει τα ζωτικά αυτά συμφέροντα αλλά και δικαιώματά μας που συνιστούν ουσιαστικά την εθνική μας κληρονομιά.

Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να αναλάβει ο ίδιος ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης την ευθύνη και υποχρέωση να δημιουργήσει παντού τις συνθήκες απολύτου σεβασμού της ταυτότητας της φέτας μέσω της δημιουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας».

ypaithros.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ