Άρτα: Με επιτυχία η συνάντηση "Μεσαιωνική Ήπειρος"


Την Παρασκευή στις 11 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: Μεσαιωνική Ήπειρος. Η νεώτερη έρευνα. Εξελίξεις και προοπτικές. 



Στη Συνάντηση αυτή συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου και νέοι ερευνητές.

Επίσης, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πολίτες της Άρτας, που ξεναγήθηκαν σε βυζαντινά μνημεία της πόλης, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Αρτινού φωτογράφου Βασίλη Γκανιάτσα με θέμα: «Ἐν Ἄρτῃ 1920-1930».

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τους τοπικούς φορείς, την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, τον Δήμο Αρταίων και την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, και το Επιμελητήριο Άρτας.

Η συμβολή όλων στην επιτυχία της Συνάντησης ήταν καθοριστική. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ανέδειξε την πρόσφατη έρευνα για τη βυζαντινή και μεσαιωνική Ήπειρο, η οποία ελπίζουμε ότι θα ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία ώστε να ενεργοποιηθεί για την μελέτη και προστασία της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης