Άρτα: Μετσοβίτες νοίκιασαν τα Ψαροπλιά...!!


- Ψαροταβέρνα και μεζεδοπωλείο στην καρδιά της πόλης

Σε εταιρικό σχήμα από τα Ιωάννινα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χριστόφορο Σιαφάκα,... 



...κατακυρώθηκαν προς ενοικίαση στον τελευταίο επαναληπτικό διαγωνισμό τα τρία από τα πέντε καταστήματα στην ιστορική παλιά ψαραγορά, γνωστή με το τοπωνύμιο ως Ψαροπλιά.

Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε σε ενημερώσεις προς το Σώμα και μεταξύ αυτών πληροφόρησε για το γεγονός ότι νοικιάστηκαν τα περισσότερα από τα καταστήματα, ενώ το λόγο έλαβε εν συνεχεία για περισσότερες πληροφορίες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, εξηγώντας ότι

«Υπήρξαν ως γνωστόν επαναληπτικοί και άκαρποι διαγωνισμοί, ωστόσο στον τελευταίο επαναληπτικό προσήλθαν τρεις εκπρόσωποι νοικιάζοντας τα καταστήματα Κ1-Κ2 που έχουν καθορισμένες χρήσεις ως ψαροταβέρνα και μεζεδοπωλείο με κρέατα παράλληλα, με το ποσό των 800 ευρώ το μήνα, που καθορίζονταν ως μηνιαίο μίσθωμα στην διακήρυξη του διαγωνισμού.

Το Κ3 μικρότερων διαστάσεων χαρακτηρισμένο με χρήση οβελιστηρίου, με το ποσό των 640 ευρώ και το Κ8-Κ9 με χρήσεις καταστήματος προβολής και πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και καφέ ζαχαροπλαστείο παραδοσιακών γλυκών και γλυκών του κουταλιού με μίσθωμα 640 ευρώ.

Ανοίκιαστα άλλα δύο 

Η επιπλέον διευκρίνηση από τον κ. Σιαφάκα, ήταν ότι μόνο αυτοί προσήλθαν επιδεικνύοντας ενδιαφέρον στον τελευταίο επαναληπτικό διαγωνισμό και παράλληλα δέχθηκε ερωτήσεις από τους επικεφαλής και τους συμβούλους για το ποιοι είναι οι ενοικιαστές, ενώ η κ. Κιτσαντά ρώτησε κι αν έχει ελεγχθεί η φερεγγυότητά τους ως επιχειρηματίες κλπ, λαμβάνοντας την απάντηση ότι πρόκειται για τρία άτομα που ωστόσο έχουν όπως φάνηκε συνεργασία και πρόκειται για την εταιρεία Άνοστρο με καταγόμενους από Μέτσοβο επιχειρηματίες και με γνωστό ξενοδοχείο εκεί όπως και το αντίστοιχο ξενοδοχείο και χώρο εκδηλώσεων «Σεζάρια» στα Ιωάννινα.

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος, Χρ. Τσιρογιάννης εξήγησε ότι έχουν απομείνει δυο ακόμη ανοίκιαστα καταστήματα για τα οποία θα βγει νέος διαγωνισμός ενώ ο κ.Σιαφάκας όταν εισέπραξε την έκπληξη συμβούλων για το γεγονός ότι νοικιάστηκαν από επιχειρηματίες εξ Ιωαννίνων και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από αντίστοιχους Αρτινούς, επισήμανε ότι

«Στον τελευταίο επαναληπτικό διαγωνισμό πήραν τηλέφωνο αρκετοί για να ενημερωθούν όμως τελικά στην διαδικασία δεν προσήλθε κανείς άλλος», ενώ πρόσθεσε ότι «οι τρεις που προσήλθαν και νοίκιασαν τα εν λόγω άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσουν την ενοικίαση κι άλλου. Ασφαλώς θα βγει νέα προκήρυξη εξ αρχής για τα εναπομείναντα».

 ixotisartas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ