Τσιγάρα: Ήρθε η πρώτη ανατίμηση, έρχεται και άλλη…


Ήρθαν οι  αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων λίγο καιρό πριν την αύξηση της φορολογίας που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017. 

Η αρχή έγινε από την Παπαστράτος, που προχώρησε σε αυξήσεις της τάξης των 20 λεπτών το πακέτο ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες καπνοβιομηχανίες. 



Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την εταιρία, ήταν αναπόφευκτη καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για την απορρόφηση των ανατιμήσεων που θα φέρει ο νέος φόρος.

 Στελέχη της καπνοβιομηχανίας είχαν από καιρό προειδοποιήσει για τον κίνδυνο σημαντικών ανατιμήσεων στις λιανικές τιμές κατά 40 – 50 λεπτά το πακέτο λόγω της επικείμενης αύξησης του ΕΦΚ στα καπνικά από την 1η Ιανουαρίου.

Η μέση φορολογική επιβάρυνση θα οδηγηθεί από το 84% στο 90% και θα συρρικνώσει περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους ολόκληρης της αλυσίδας.

Υπολογίζεται ότι οι ανατιμήσεις θα κυμανθούν κοντά στα 0,40 ως 0,50 ευρώ ανά πακέτο κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για τους καπνιστές αλλά και τα φορολογικά έσοδα αφού στην πράξη έχει φανεί ότι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα καπνού ενισχύουν το λαθρεμπόριο.

iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ