Υποτροφίες 770.000 ευρώ σε φοιτητές από Cosmote


Τη χορηγία πενήντα μιας υποτροφιών, συνολικού ύψους 770.000 ευρώ, ανακοίνωσε για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 η Cosmote. 

Οι χορηγίες θα δοθούν σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και είναι η 15η συνεχή χρονιά που η Cosmote στέκεται στο πλάι των νέων ανθρώπων που θέλουν να σπουδάσουν και να προοδεύσουν. 



H υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους θα γίνει έως τις 17 Οκτωβρίου 2016 και το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• 50 υποτροφίες ύψους 15 χιλιάδων ευρώ η κάθε μία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και

• 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη υποτροφία δίδεται στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του ομίλου ΟΤΕ.

«Δεκαπέντε χρόνια τώρα», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, «μέσα από τις υποτροφίες μας, στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, αντίθετα τους πεισμώνουν να κυνηγήσουν τη γνώση, την πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη. Κάθε χρόνο», κατέληξε ο κ. Τσαμάζ, «αυτά τα παιδιά, με τη στάση ζωής και την πορεία τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον».

Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο πρόγραμμα υποτροφιών Cosmote είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε πανεπιστήμια της ανώτατης εκπαίδευσης, με μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000). Στα 15 χρόνια του θεσμού έχουν απονεμηθεί συνολικά 530 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3,6 εκατ. ευρώ.

 kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης