Σχέδιο Δράσης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αρταίων


Το Σχέδιο Δράσης του Δήμου Αρταίων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού εγκρίθηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων. 



Οι πόροι για τις δράσεις του Σχεδίου προέρχονται από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους, ενώ οι παρεμβάσεις που προβλέπονται έχουν ως στόχο την παροχή βοήθειας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στην αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης κρίσης για τα νοικοκυριά και στο Δήμο Αρταίων.

Μέχρι και τη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος θα έχει υποβάλλει για ένταξη τρεις (3) προτάσεις  για τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Δομής Παροχής Συσσιτίου, Κέντρου Κοινότητας και Κοινωνικού Φαρμακείου.

Μεταξύ των προτάσεων του Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Αρταίων είναι: 

Η δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Λαχανόκηπου, Παιδικής Χαράς για ΑΜΕΑ, ανάπτυξης και βελτίωσης υποδομών για περιθωριοποιημένες κοινότητες, όπως οι Ρομά, η δημιουργία Κέντρου Αλτσχάιμερ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, η δημιουργία Κοινωνικού Φυσικοθεραπευτηρίου, Υποστηριζόμενων Διαμερισμάτων, ΚΕΠ Υγείας, η δημιουργία Μονάδας και Εξειδικευμένου Κέντρου για εξαρτημένα άτομα, η δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Διημέρευσης για άτομα με αναπηρίες, Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) κ.α.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα διαβίωσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στην εισήγησή του και σημείωσε πως «θα εξεταστεί το ενδεχόμενο, με βάση και τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, να βοηθήσουμε τους άπορους με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή από τα τέλη ύδρευσης».

Από το Δήμο Αρταίων σήμερα υλοποιούνται διάφορα προγράμματα και δράσεις στήριξης ανέργων και απόρων όπως τα Πιλοτικά Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας  και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, προγράμματα διανομής τροφίμων (ΤΕΒΑ), το Κοινωνικό Φροντιστήριο, καθώς και χορήγησης τροφίμων σε απόρους.

Επίσης, υλοποιείται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», λειτουργούν τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο άλλα δυο στην Άρτα (περιοχή Τριγώνου) και στην Ανέζα, ενώ λειτουργεί ΚΔΑΠ –ΜΕΑ και ΚΑΠΗ.

Από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου δίνεται κολατσιό σε μαθητές απόρων οικογενειών με διακριτικότητα σε συνεργασία με τα κυλικεία και τους διευθυντές σχολείων, ώστε να μην υπάρχουν υποσιτιζόμενοι μαθητές.

Τέλος, ο Δήμος έχει συστήσει το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσα από το οποίο συμβάλλει στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.

Προσφυγή για την απόφαση μεταφοράς απορριμμάτων από τη Λευκάδα


Στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αρταίων ενημέρωσε το Σώμα για την κατάθεση προσφυγής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κατά της απόφασης των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για τη μεταφορά απορριμμάτων από τη Λευκάδα στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Η προσφυγή υπογράφεται από τους Δημάρχους των Δήμων που φιλοξενούν τους ΧΥΤΑ, δηλαδή τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη (ΧΥΤΑ Βλαχέρνας), το Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ (ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων) και την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ