Ινδία: Ανακάλυψαν θαυματουργό φάρμακο από αγελάδα!


Η Rashi Gupta είχε πια απελπιστεί και πίστευε πως δεν υπήρχε τρόπος να θεραπεύσει την επίμονη μόλυνση που ταλαιπωρούσε τον μονάκριβο γιο της στο μάτι. 

Επισκέφθηκε ένα σωρό γιατρούς και όλοι της έλεγαν πως μόνο με στεροειδή θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την πάθησή του. 



Επισκέφθηκε και πολλούς ναούς επιζητώντας την ευλογία ινδουιστικών θεοτήτων για το μωρό της, αλλά μάταια.

Μετά ο σύζυγός της, μηχανικός στο επάγγελμα, της πρότεινε μια εντελώς ασυνήθιστη λύση: ούρα αγελάδας.

«Ήταν απίστευτο, γελοίο να δώσεις ούρα αγελάδας στο παιδί σου αλλά ο άνδρας που επέμενε πως έπρεπε να το δοκιμάσουμε. Με την πολλή επιμονή του τελικά δέχθηκα», αφηγείται η 32χρονη, μηχανικός και η ίδια, από το Modinagar, πόλη κοντά στο Νέο Δελχί.

Διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να δει τον 9 μηνών Vishnu να γίνεται καλά, του έδινε δύο σταγόνες επεξεργασμένων ούρων αγελάδας την ημέρα.

«Μέσα σε πέντε μέρες αρχίσαμε να παρατηρούμε αλλαγές, δεκαπέντε μέρες μετά είχε θεραπευτεί πλήρως», λέει στο NBC News.

Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε την πίστη της οικογένειας τις θεραπευτικές ιδιότητες των αγελαδινών ούρων και μετά την αρχική απροθυμία τους, άρχισαν να τα χρησιμοποιούν για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων και τελικά τα έκαναν… οικογενειακή επιχείρηση.

Ο 37χρονος Vishal Gupta παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να αφοσιωθεί στις θεραπείες με ούρα αγελάδας και παρακολούθησε μαθήματα σε σχολείο σχετικό με τις φαρμακευτικές ιδιότητες των αγελάδων πριν ανοίξει δικό του μαγαζί το οποίο πουλά τέτοια προϊόντα.

«Η αγελάδα είναι το μόνο ζώο από το οποίο κάθε τι έχει φαρμακευτική αξία», τονίζει, «από το γάλα μέχρι τα περιττώματα και τα ούρα, όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φαρμακευτικούς σκοπούς».

Η πεποίθηση πως οι αγελάδες έχουν θεραπευτικές δυνάμεις αποτελούσε κομμάτι των ινδουιστικών πρακτικών στην Ινδία εδώ και αιώνες και οι παραδόσεις αυτές είχαν μεγάλη ώθηση όταν εξελέγη στον πρωθυπουργία ο Ναρέντρα Μόντι το 2014.

Ορισμένα επιφανή στελέχη του κόμματος Hindu Bharatiya Janata Party (BJP) του Μόντι διατρανώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των αγελαδινών ούρων για όλων των ειδών τις παθήσεις- και τον καρκίνο- και πλέον η θεραπεία με ούρα αγελάδων δείχνει να «απογειώνεται».

Σύμφωνα με το NBC News, τα ούρα αγελάδων πωλούνται έναντι περίπου 25 δολάρια το γαλόνι και το γάλα τους έναντι 25 σεντς!

Σε διάφορες μορφές, βρασμένα, συμπυκνωμένα, με προσθήκη γλυκαντικών ή βοτάνων, ούρα αγελάδας πωλούνται σε όλο τον κόσμο μέσω του Amazon με την ονομασία «gomutra ark».

Το αμερικανικό δίκτυο επικοινώνησε με πολλούς γιατρούς που ωστόσο αρνήθηκαν να σχολιάσουν αν όντως τα ούρα αγελάδος είναι αποτελεσματική θεραπεία για οποιαδήποτε ασθένεια.

Οι «πιστοί» ωστόσο πίνουν… νερό στο όνομά του.

Ο 54χρονος αργυροχρυσοχόος Ajay Dube επισκέφθηκε τον Vishal Gupta για να ζητήσει τη συμβουλή του καθώς αντιμετώπιζε εντερικά προβλήματα από την εισπνοή των οξέων που χρησιμοποιούσε για να καθαρίσει τον χρυσό.

Πιστεύει πως η δοσολογία δύο κουταλιών του τσαγιού ούρων με βότανα και καρπούς θεράπευσε το πρόβλημά του. «Όταν το δοκίμασα πρώτη φορά ήταν χάλια αλλά το συνήθισα μέσα σε λίγες μέρες και μέσα σε ένα μήνα τα πρηξίματα είχαν σταματήσει και η όρεξή μου είχε αυξηθεί», υποστηρίζει.

Ο Vishal Gupta συνεταιρίστηκε με τον Gyanendra Kumar, αγρότη- επιχειρηματία που ξυπνά κάθε πρωί στις 4 για να γεμίσει μεγάλα δοχεία όχι με το γάλα των αγελάδων του αλλά με τα ούρα τους.

Στη συνέχεια τα ούρα βράζουν και συμπυκνώνονται για να φτιαχτεί ένα είδος εκχυλίσματος. Τον περασμένο μήνα ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια αγελάδων στην Ινδία άρχισε την παραγωγή 10.000 λίτρων αυτού του εκχυλίσματος την ημέρα, με τα εγκαίνια της μονάδας να γίνονται από τον υπουργό Υγείας της χώρας. Παρόμοιες εγκαταστάσεις εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα.

Και δεν αφορούν μόνο «φαρμακευτικά» προϊόντα: στα προϊόντα από ούρα αγελάδων περιλαμβάνονται υποκατάστατα ινσουλίνης μέχρι στοματικά διαλύματα.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης