Επέστρεψε στην Αναγέννηση Άρτας η Β. Μπαλάφα


- Όλες οι μεταγραφές στην Α1 Γυναικών του Χάντμπολ

Ύστερα από δύο χρόνια επέστρεψε στην Αναγέννηση Άρτας η 28χρονη Βάγια Μπαλάφα. Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική αθλήτρια αγωνίζονταν στην Νέα Ιωνία στη θέση πίβοτ και βοήθησε αρκετά τα χρόνια αυτά την πρωταθλήτρια ομάδα της Αθήνας. 



Η επιστροφή της Μπαλάφα στην "μητρική της" ασπρόμαυρη ομάδα είναι σίγουρο ότι θα την βοηθήσει αρκετά στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα έγινε γνωστό από την Αναγέννηση ότι έμεινε ελεύθερη η 22χρονη Ναυσικά Ματαρώνα.

Στις 15 Οκτωβρίου 2016 αρχίζει το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και οι ομάδες έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο ποσοστό τις μεταγραφικές κινήσεις τους. Φυσικά υπάρχει το χρονικό περιθώριο, έως 15/9 για μεταγραφές αλλοδαπών, αλλά και Ελληνίδων έως 5/10, οι οποίες έχουν αποδεσμευτεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως η εικόνα των ρόστερ έχει διαμορφωθεί και όπως φαίνεται ο τίτλος και φέτος θα είναι κούρσα για δύο, δηλαδή ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Νέα Ιωνία και τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες μάλιστα έκαναν μετρημένες κινήσεις και ουσιαστικά κράτησαν τις βασικές παίκτριες και την ίδια φιλοσοφία.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας απέκτησε τις ταλαντούχες Μακρή και Μανιά. Από κει και πέρα αποχώρησαν αθλήτριες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ στη θέση τους ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα οι νεαρές Μάγγου, Καραμάνου, Φάσουρα, οι οποίες είχαν αρκετές διακρίσεις στις ηλικιακές κατηγορίες.

Μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί η υπόθεση της Λαμπρίνας Τσάκαλου, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η ομάδα (στην οποία ανήκει με συμβόλαιο) θα δώσει την συγκατάθεση της να αγωνιστεί στην Γερμανία ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά από την άλλη πλευρά, συνεχίζει με την ίδια συνταγή. Κράτησε όλο τον βασικό κορμό και ενισχύθηκε με την Προκοπίδου που επέστρεψε στην ενεργό δράση.

Παίκτριες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής αποχώρησαν, ενώ έγινε επένδυση σε νεαρές αθλήτριες του Φέρωνα με την πρώην προπονήτρια της Βεροιώτικης ομάδας Έλλη Κουμιτσάρκα, να αναλαμβάνει συνεργάτιδα της προπονήτριας Γρηγορίας Γκόλια.

Ενισχυμένοι Φιλώτας, Πανόραμα, Παναιτωλικός


Στα ίδια επίπεδα θα είναι και η Αναγέννηση Άρτας Φέτα Ήπειρος, όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών που για μια ακόμη χρονιά θα στηριχτεί στα δικά του κορίτσια. Την ίδια ακριβώς ομάδα χωρίς προσθαφαιρέσεις θα έχει ο Αμύντας Αμυνταίου, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται ο Φιλώτας.

Η ομάδα της Φλώρινας όχι μόνο κράτησε την πρώτη σκόρερ της περσινής σεζόν, Σιμόνα Γκροζντάνοφσκα, αλλά απέκτησε και δεύτερη ξένη την 23χρονη περιφερειακή Νάντισα Τρπκόφσκα, επίσης από την ΠΓΔΜ.

Στις νεοφώτιστες ομάδες προβάδισμα για την παραμονή έχει το Πανόραμα, αφού έκανε 16 μεταγραφές, οι περισσότερες αξιόλογες, ενώ κράτησε και την πολύπειρη Ελένη Ποιμενίδου.

Ο Παναιτωλικός έκανε δύο σπουδαίες προσθήκες διεθνών αθλητριών, της Μαρίας Χατζηπαρασίδου και της Άντζελας Καρελά, ενώ και ο Φίλιππος ενισχύθηκε με 9 μεταγραφές, δείχνοντας πως θα δώσει την δική του μάχη για την σωτηρία.

Τέλος ο Αρίωνας Πτολεμαΐδας με νέο προπονητή τον Γιάννη Παπουλίδη μετά την αποχώρηση του Σωκράτη Βακάλη, αναμένεται να στηριχτεί στην ομάδα που κέρδισε την άνοδο από την Α2 Γυναικών, χωρίς –μέχρι στιγμής- να έχει ιδιαίτερες προσθαφαιρέσεις.


 Πηγή: sportsup.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ