Aυτό είναι το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών

 
H εμπειρία πτήσης αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια καθώς οι αερομεταφορείς ενσωματώνουν συνεχώς καινοτόμες τεχνολογίες με σκοπό να κάνουν πιο ευχάριστο το ταξίδι, εισάγοντας από ασύρματες συνδέσεις και εικονική τεχνολογία μέχρι καινοτόμα περιστρεφόμενα καθίσματα. (Φώτο)
 
Το jetsettimes.com, παρουσιάζει 8 από αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες. Δείτε τις…

Air Lair της Factory Design |

Σας λείπει ύπνος; Το Air Lair είναι ένα είδος κρεβατιού που προσφέρεται στους ταξιδιώτες των premium θέσεων ώστε να μπορούν να κοιμηθούν καλύτερα στα καθίσματά τους, ρυθμίζοντας το φως, τη θερμοκρασία και τους θορύβους.

Factory Design Air Lair 1
Ασύρματο Σύστημα της AirFi |

Η εταιρία, με βάση στην Ολλανδία, προσφέρει στους low cost αερομεταφορείς που δεν διαθέτουν σύστημα ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης ένα φορητό, ελαφρύ ασύρματο σύστημα που διοχετεύει περιεχόμενο στις φορητές συσκευές των επιβατών.

Έτσι, στις μικρότερες πτήσεις, το σύστημα αυτό μπορεί να τοποθετηθεί στις αποσκευές. Οι επιβάτες όχι απλώς μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και σόου που έχουν αποθηκευτεί εκ των προτέρων στο γκάτζετ, αλλά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να παραγγελία προϊόντων.


Waterfront της Panasonic |

Φέτος, η Panasonic λάνσαρε το Waterfront κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show, με τεχνολογίες που επιτρέπουν στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους για να ελέγχουν το ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας του αεροσκάφους. Έτσι, καθώς όλα γίνονται ασύρματα, γίνεται εξοικονόμηση χώρου στον χώρο της καμπίνας.



Τσατ της KLM στο Facebook Messenger |

Γνωρίζοντας το χρόνο που δαπανούμε όλοι στα social media, πολλοί αερομεταφορείς έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν ώστε να ειδοποιούν τους επιβάτες για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τα ταξίδια. Για παράδειγμα, η KLM χρησιμοποιει το τσατ του Facebook Messenger προκειμένου να στέλνει τις κάρτες επιβίβασης και πληροφορίες για το ταξίδι.



Τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας στην Transavia |

Η low cost θυγατρική της KLM/Air France χρησιμοποιει την εικονική πραγματικότητα προκειμένου να προσφέρει πολυτελείς υπηρεσίες αλλά και ως έναν τρόπο να βοηθήσει τους επιβάτες της να ξεπερνούν το φόβο της πτήσης. Η Qantas έχει ξεκινήσει επίσης να προσφέρει θέσεις εικονικής πραγματικότητας στους επιβάτες πρώτης θέσης σε επιλεγμένες πτήσεις της.



LED στη νέα καμπίνα “Airspace by Airbus” της Boeing |

Ο φωτισμός LED στα αεροσκάφη σημαίνει οτι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να πάθετε jet lag. Η Boeing εισάγει τη νέα αυτή καμπίνα στα αεροσκάφη της A330neo και A350, εξοπλισμένα με φωτισμό LED.



Οι θέσεις σε στυλ σινεμά της Avioninteriors |

Η ιταλική κατασκευαστική εταιρία μελετά την κατασκευή θέσεων που θυμίζουν κινηματογράφο στις οικονομικές θέσεις, οι οποίες θα διπλώνουν κάθετα όταν η θέση δεν χρησιμοποιείται ώστε να εξοικονομηθεί χώρος.



"Περιστρεφόμενη Θέση" της Factory Design | Το μέλλον των ταξιδίων σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την προσωποποίηση. Η περιστρεφόμενη θέση προβλέπει την κατασκευή μια ευελικτης κατασκευής βασισμένης στην ανατομική διάπλαση της πλάτης του επιβάτη και στον αριθμο των στάσεων στις οποίες μπορεί να ξεκουραστεί ενώ κάθεται.-

 tornosnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης