Η μπάλα που την πετάς στον αέρα… και βγάζει φωτογραφίες


Ένα gadget για φωτογραφίες 360 μοιρών


Όταν παρουσιάστηκε το 2011, η Panono, η κάμερα-σφαίρα, θεωρήθηκε προάγγελος της κάμερας 360 μοιρών, φέρνοντας επανάσταση στη λήψη φωτογραφιών.
(Δείτε φωτογραφίες και βίντεο)



Μια επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης για το προϊόν, έφερε την Panono πιο κοντά στην πραγματικότητα και τελικά στα χέρια των ανθρώπων το τρέχον έτος.

Όμως το τοπίο στις κάμερες των 360 μοιρών άλλαξε δραματικά τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ η άνοδος της εικονικής πραγματικότητας έφερε μεγάλο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες κάμερες στην αγορά. Αυτό το ενδιαφέρον οδήγησε όλο και περισσότερες εταιρείες να στρέφονται στη δημιουργία καμερών 360 μοιρών σε διάφορες τιμές.

Υπάρχει άραγε χώρος για μια ακόμη ακριβή κάμερα κόστους 1.500 δολαρίων σε σχήμα μπάλας που τραβάει μόνο φωτογραφίες και όχι βίντεο; Η Panono είναι λοιπόν αυτό το διαφορετικό είδος κάμερας σε σχήμα σφαίρας με 36 μικροκάμερες επάνω της που μπορείς να την... πετάξεις στον αέρα και να βγάλει εικόνες 360 μοιρών.

Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε τις εικόνες στον υπολογιστή ή στο smartphone σας και να έχετε πανοραμικές φωτογραφίες με πολύ καλή ανάλυση και από διαφορετικές οπτικές γωνίες που δεν θα μπορούσατε να τραβήξετε με μια απλή κάμερα.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, η κάμερα δεν τραβάει καθόλου βίντεο ούτε καν μικρής διάρκειας, καθώς σκοπός τους ήταν να επικεντρωθούν μόνο σε φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως αύξηση του κόστους της.

Η Panono έρχεται με εσωτερική μνήμη 16GB και η εταιρεία που την λανσάρει ισχυρίζεται ότι η μπαταρία διαρκεί για περίπου 200 λήψεις, αν και οι δοκιμές έχουν δείξει μικρότερη αυτονομία.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κάμερες 360 μοιρών που δεν έχουν υψηλή ποιότητα στην καθαρότητα των φωτογραφιών, αυτή η μπάλα-κάμερα υπόσχεται πολύ μεγάλη ανάλυση που μπορεί να συναγωνιστεί και να κερδίσει με διαφορά τα προϊόντα του ανταγωνισμού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

Panono1 Panono2 Panono3





newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ