Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσευχόταν για 40 λεπτά!


Η υποδοχή Πούτιν στο Αγιον Ορος, η συνάντηση με τον Παυλόπουλο και η επίσκεψη στο Ρωσικό Μοναστήρι.

Με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και με επικεφαλής τον Αγιο Πρώτο, πατέρα Παύλο, και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους, Αρίστο Κασμίρογλου, η Ιερά Κοινότητα υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο. 



Στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου ο Πούτιν άναψε ένα κερί, έκανε τον σταυρό του, φίλησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας («Αξιον Εστί») και παρακολούθησε τη θεία λειτουργία από τον επισκοπικό θρόνο.

Ο Αγιος Πρώτος ευχήθηκε στον κ. Πούτιν «καλή διαμονή, έστω και προσωρινή» και είπε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι η κοινή βάση για τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας και πως η Ορθοδοξία είναι αυτή που βάζει εμπόδιο σε κάθε απόπειρα διατάραξης των καλών σχέσεων. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας.

Ο καταλληλότερος τόπος για έναν ηγέτη, προκειμένου να εμπνευστεί με βάση τις αρχές και τις αξίες της χριστιανοσύνης εν γένει, αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας, είναι το Αγιον Ορος, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε:

«Είναι ένας χώρος ο οποίος δυναμώνει την Ορθοδοξία και εμπνέει τους ορθοδόξους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται. Η πρώτη αναφορά για την παρουσία Ρώσων μοναχών στο Αγιον Ορος ξεπερνά τα 1.000 χρόνια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εδώ είναι και η Αγία Ζώνη η οποία έχει έλθει στη Ρωσία» και ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα όσα κάνουν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία.

Και ο Ιβάν Σαββίδης

Τον Πούτιν συνόδευσαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης ενώ παραβρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Στο μεταξύ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφτηκε και την επιβλητική μονή του Αγίου Παντελεήμονα ή Ρωσικό Μοναστήρι.

Ο ηγούμενος Ιερεμίας, που τον υποδέχτηκε μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλο, είναι 102 ετών, ο γηραιότερος μοναχός στην Αθωνική Πολιτεία. Κατά πληροφορίες ο Πούτιν προσευχήθηκε για 40 λεπτά, κρατώντας μαύρο κομποσκοίνι με κόκκινες χάντρες.

Τετ α τετ με τον Εφραίμ

Εκδηλη ήταν η χαρά στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν συνάντησε τον Εφραίμ, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, κοντά στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Ορους.

Μόλις ο Πούτιν αντιλήφθηκε ότι ο γέροντας Εφραίμ καθόταν ανάμεσα στους εκπροσώπους των μοναστηριών, αμέσως κάλεσε τον διερμηνέα του, ώστε να μιλήσει μαζί του.

Μάλιστα, του ζήτησε να προσεύχεται για την οικογένειά του και τη χώρα του. Το εγκάρδιο τετ α τετ εξηγείται από τη στενή πνευματική σχέση που διατηρεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Εφραίμ.

Ο Ρώσος ηγέτης δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο ηγούμενος μετέφερε στη Ρωσία την Αγία Ζώνη της Παναγίας, που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου, ώστε εκατομμύρια Ρώσων να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης