Στη Λέσβο η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας


- Είδε αρχικά δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών - Ήταν πολύ διαχυτική με τα μικρά παιδιά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ


 Στις 12.30 το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Λέσβου το ιδιωτικό αεροσκάφος της  βασίλισσας της Ιορδανίας, Ράνιας, που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου.



 Στη Λέσβο η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Η επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας θα διαρκέσει μέχρι τις 14:30 της Μεγάλης Δευτέρας, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και που λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.



Η βασίλισσα Ράνια έφτασε στο νησί ντυμένη με απλά ρούχα σα να είναι μία κοινή θνητή και από την πρώτη στιγμή πλησίασε τους ανθρώπους αυτούς για να ακούσει από τους ίδιους ποια είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είδε αρχικά δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της στο Καρά Τεπέ είναι ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.



Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η βασίλισσα Ράνια μετά το πέρας της επίσκεψής της, θα δώσει στα ΜΜΕ μία δήλωσή της και δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.



Σημειώνεται πως η επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας έρχεται έπειτα από εκείνη της Σούζαν Σάραντον, της Αντζελίνα Τζολί και προσφάτως του Πάπα Φραγκίσκου, που ήρθαν στη Λέσβο για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς όλο τον κόσμο για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας.


Με θερμά λόγια την υποδέχθηκε λίγο πριν τη 13.00 η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ, για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης που κομίζετε. Ο τόπος μας αντιμετώπισε με ανθρωπισμό το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμείς, ως άνθρωποι, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου σας καλωσορίζουμε» είπε η Περιφερειάρχης στη βασίλισσα.

 


 .protothema.gr, thetoc.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ