Αντίθετος ο Καχριμάνης για τα διόδια στο Δροσοχώρι


Την κατηγορηματική του αντίθεση να λειτουργήσει ο συμβατικός σταθμός διοδίων Δροσοχωρίου στην Εγνατία Οδό, εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,...



... απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, επικαλούμενος τόσο λόγους ασφαλείας, όσο και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γ. Δέδε.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης δήλωσε:"Για εμένα ισχύει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γ. Δέδε που έγινε στην τελευταία μας - προ μηνός- συνάντηση, που είπε ότι δεν πρόκειται εκεί να... λειτουργήσουν άμεσα διόδια στο Δροσοχώρι, παρά μόνο όταν θα αλλάξει όλο το σύστημα και γίνουν αναλογικά. Εκτός αν άλλα λέμε και άλλα πράττουμε ως υπεύθυνο Υπουργείο σε αυτόν τον τομέα".

Ο Περιφερειάρχης έθεσε και θέμα ασφάλειας των οχημάτων στην περίπτωση που τεθεί σε λειτουργία ο συγκεκριμένος σταθμός, επισημαίνοντας τα εξής:

"Όμως, το πρόβλημα στο Δροσοχώρι, αφορά και την αποτυχία της κατασκευής του σταθμού, από ένα λάθος της μελέτης που έγινε. Ήταν λάθος η θέση που επιλέχθηκε για να κάνουν αυτή την κατασκευή για διόδια. Δεν μπορεί σε ένα χώρο που δεν είναι επίπεδος να σταματάς βαρέα οχήματα και να προκαλείς ατυχήματα από το τίποτα.

Κατόπιν αυτού είναι και θέμα ηθικής τάξης άμεσα να καταργηθεί τελείως αυτός ο χώρος. Καταλαβαίνετε ότι ούτε καν συζητάμε την ύπαρξη διοδίων εκεί πέρα με τις υπάρχουσες συνθήκες και χωρίς να εφαρμοστεί σε όλη την Εγνατία το αναλογικό σύστημα διοδίων".


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ