Αχελώος:Το… μυστικό ποτάμι στα όρια Άρτας - Τρικάλων


-Μαγευτικές φώτο από σημεία που δεν τα έχει δει μάτι ανθρώπου


Το τοπίο είναι μαγευτικό!! Εναέρια γεφύρια ξεχασμένα στο χρόνο, κρυφά περάσματα και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με δάση που φτάνουν μέχρι τις όχθες του ποταμού. 



Μαγευτικές εικόνες στη διαδρομή του ποταμού που ξεκινάει από το χωριό Κορυφή (στα όρια των νομών Άρτας Τρικάλων) και τελειώνει στο φράγμα της Συκιάς (όρια νομών Καρδίτσας, Άρτας).

Ξακουστά φαράγγια όπως το μεγάλο φαράγγι του Αχελώου (σ τα όρια των νομών Άρτας – Καρδίτσας) με απόκρημνα κάθετα βουνά στις δυο πλευρές του ποταμού, το ξακουστό φαράγγι του Φάγκου (εδώ σκοτώθηκε ο Άρης Βελουχιώτης), οι Νεραιδόβρυσες, το φαράγγι του Κώστιανου και  καταρράκτες που τρέχουν από παντού!!

«Σ’ αυτό το μήκος του Αχελώου δεν είχε γίνει ποτέ κατάβαση λόγω των έργων εκτροπής. Εμείς το δοκιμάσαμε και ανακαλύψαμε το ομορφότερο ποτάμι, που πολλά σημεία του δεν είχε δει ανθρώπου μάτι!! 

Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!! 7 ώρες rafting συνολικά σε μια διαδρομή 30 χλμ. διασχίζοντας τρεις νομούς (Τρίκαλα- Άρτα-Καρδίτσα)» μας λένε οι υπεύθυνοι της escapeway που διοργανώνουν διήμερα rafting στο «Μυστικό Ποτάμι» όπως ονομάζουν τις αποδράσεις.

Πληροφορίες στο τηλ 6972072674 Γιάννης Βαΐτσης, email: escapeway1@yahoo.gr, www.escapeway.gr

Ευχαριστούμε τον κ. Βαΐτση για το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε.

 trikalaview.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ 
 Κλικ για μεγέθυνση






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης