Άρτα:Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων


Πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αρταίων, που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου. 

Οι εκδηλώσεις είναι για άτομα κάθε ηλικίας και περιλαμβάνουν, εκτός από την αναβίωση των πατροπαράδοτων καρναβαλικών εθίμων και νέες προσθήκες, όπως το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, που ήδη συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχών. 



Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου περιλαμβάνει:

Καρναβάλι Γυναικών Άρτας 

Ο Δήμος Αρταίων και η Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας διοργανώνουν το φετινό αποκριάτικο καρναβάλι, με τη  συμμετοχή πλέον και ανδρών. Η καρναβαλική παρέλαση θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 19.00, από την Πλατεία Κιλκίς έως τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται η αποκριάτικη εκδήλωση για τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς.

Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με όποια αποκριάτικη αμφίεση επιθυμεί, έτοιμη ή δική του δημιουργία. Η καλύτερη αποκριάτικη αμφίεση θα βραβευτεί από καρναβαλική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό.

Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού

Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, με δύο σκέλη: ένα για εφήβους (10 – 15 χρόνων) κι ένα για ενήλικους. Οι συμμετέχοντες, οργανωμένοι σε ομάδες των 5 – 12 ατόμων θα προσπαθήσουν να λύσουν τους γρίφους που οδηγούν στο Χαμένο Θησαυρό!

Η δοκιμασία θα είναι ξεχωριστή για κάθε σκέλος, με το εφηβικό να περιορίζεται στους κεντρικούς πεζόδρομους της Άρτας, ενώ από τους ενήλικους θα ζητηθούν στοιχεία από όλη την πόλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης