Πάτρα: Τον τάισα και τον άφησα - Τραγωδία με 8χρονο


Στο άκουσμα από τους πυροσβέστες ότι ο μικρός εγγονός της βρέθηκε απανθρακωμένος, δεν άντεξε η γιαγιά του παιδιού και λιποθύμησε.



"Ημασταν μαζί στην κουζίνα, το τάισα και τον άφησα να πάει στον υπολογιστή... Μέσα σε 5 λεπτά το σπίτι γέμισε καπνούς και δεν μπορούσαμε να μπούμε στο δωμάτιο που ήταν το παιδί. Ο παππούς του κάηκε στην προσπάθειά του να βγάλει το παιδί από το δωμάτιο", λέει η τραγική γιαγιά περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν και η μικρότερη αδελφή του 8χρονου, η οποία όμως σώθηκε γιατί ήταν στο σαλόνι και το ίδιο δωμάτιο με τον μικρό.

Ηδη έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με εγκαύματα ο παππούς του παιδιού.

Αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα ερωτήματα σχετικά με το πώς προκλήθηκε η φωτιά και γιατί το 8χρονο αγοράκι με ειδικές ανάγκες δεν κατάφερε να αντιδράσει και να σωθεί από τις φλόγες, στην τραγωδία που σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι στις Εργατικές Κατοικίες Ιτεών στην Πάτρα.

Φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 8χρονου, ο οποίος ήταν κωφάλαλος. Αυτή του η αναπηρία ίσως και να του στοίχησε τη ζωή, καθώς δεν μπόρεσε να φωνάξει όταν αντιλήφθηκε τη φωτιά, ώστε να τον ακούσουν αμέσως ο παππούς και η γιαγιά που βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Ο άτυχος 8χρονος, που βρέθηκε πεσμένος δίπλα στο κρεβάτι του και έφερε εγκαύματα, φαίνεται πως εγκλωβίστηκε από τη φωτιά και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ ο παππούς του που έτρεξε να τον βγάλει από το δωμάτιο δεν τα κατάφερε και νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, το οποίο διεξάγει τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς και το τι ακριβώς συνέβη, αναμένεται να δώσει απάντηση στα αίτια της τραγωδίας.

patrastimes
 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης