Πόλεμος για την Οξυά...!!


- Πόσα ζητά ο εμίρης του Κατάρ για την επένδυση που δεν έγινε 

Ναυάγησε η επένδυση στο νήσο Οξυά δυτικά του Μεσολογγίου (στις εκβολές του Αχελώου) και άρχισε η δικαστική διαμάχη μεταξύ των επενδυτών και του γνωστού αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη. 



Οι δυο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το ναυάγιο της επένδυσης-μαμούθ και ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις δικαστικές αίθουσες.

Οι συνεργάτες του εμίρη μετά την αγορά του νησιού το 2013, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ, είχαν έρθει σε επαφή με το αρχιτεκτονικό γραφείο προκειμένου να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

 Στόχος ήταν να υλοποιηθεί το όνειρο του εμίρη και της κόρης του που ήθελαν να μετατρέψουν την Οξυά σε art island, με πολυτελείς εγκαταστάσεις, οι οποίες θα μαγνήτιζαν το διεθνές jet set.

Το μεγαλεπήβολο επενδυτικό σχέδιο, ωστόσο, με τα ξενοδοχεία των 7 αστέρων «σκόνταψε» στο καθεστώς «Natura», στο οποίο υπάγεται η έκταση.

 Στην μελέτη του ΤΕΕ που ζητήθηκε από του Καταριανούς ξεκαθαρίζεται ότι η κόντρα με τον Στέλιο Αγιοστρατίτη είναι στην ουσία άνευ αντικειμένου, αφού «στη νήσο Οξυά το ισχύον καθεστώς απαγόρευε κάθε τουριστική αξιοποίηση και την δημιουργία οργανωμένων τουριστικών εγκαταστάσεων».

 Έτσι οι Καταριανοί έκαναν αγωγή στον Στέλιο Αγιοστρατίτη, και τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε καθώς τους διαβεβαίωσε, όπως λένε, ότι υπήρχε η δυνατότητα να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες δόμησης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» τον «χορό» των αγωγών ξεκίνησε το αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Αγιοστρατίτη που διεκδικεί αμοιβές ύψους 4.253.794,41 ευρώ για εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης και προμελέτης χώρου.

Η αγωγή συζητήθηκε πέρυσι τον Οκτώβρη με τους αγοραστές να υποστηρίζουν ότι ο αρχιτέκτονας θα μεσολαβούσε στην κυβέρνηση για να παρακαμφθούν τα εμπόδια στη δόμηση.

 Με την σειρά τους οι Καταριανοί μέσω της αγωγής που έκαναν ζητούν ως αποζημίωση 8.000.000 ευρώ.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης